Uz kafu

Plivanje izvan bova! Pomerite svoje granice i suočite se sa strašnim dubinama!

Odvojite 5 minuta i dobro razmislite šta je to drugačije što ste uradili u poslednje vreme? Ako je vaš odgovor NIŠTA onda ste u gadnom sosu! Gde nema promena, nema ni napretka! Vreme je da se odvažite i da sami otplivate do bova! Kakav je osećaj?

foto: Pixabay.com

Dragi moji, sigurna sam da se često pitate zašto vaš život nije drugačiji i kako to da se neko ni ne trudi a sve mu polazi za rukom. Vi znate da biste neki posao radili bolje od drugih, ali vam se prilike da se pokažete nikako ne ukazuju.

Proganjaju vas duhovi prošlosti? Vaše maslo ili retrogradnog Merkura? Evo kako da isterate đavola!

Kako bi se željene prilike stvorile, potrebne su određene promene koje će stvoriti plodno tlo za vaš uspeh. Traži se samo čista i neiskvarena želja. Stvar je u tome da želite dobro sebi i drugima, nemojte imati loše misli, priželjkivati nesreće, propadanje. Koliko god se drugi grešili o vas, vi se trudite da odašiljate samo pozitivan vajb. Ne zaboravite, ovo radite zbog sebe! Opraštajte drugima kako bi vaš um i vaša energija bili u miru.

foto: Pixabay.com

Ako u poslednjih mesec dana niste uradili ništa novo ili drugačije a priželjkujete promene, mislim da lagano shvatate i sami da bez nekog okvirnog plana nećete doći do cilja. Kako se ne biste zbunili, potrudiću se da vam ovo uprostim maksimalno! Zaista nema potrebe da se znojite po ovoj vrućini razmišljajući o tome šta je ovaj pisac hteo da kaže. Ugasite motore za razmišljanje, napravite limunadu sa mentom i samo pažljivo pratite moje objašnjenje.

Znam da najviše uživate u jednostavnim receptima, pa s toga evo i jednog veoma laganog recepta sa uputstvom za srećan život:

  • Pre svega, potrebna je jasna slika onoga što želite. Kao kada poslastičar zna unapred za kakvu priliku pravi tortu, tako i vi treba da znate šta je tačno ono što želite u ovom trenutku, bila to veza, poslovna prilika, brak, kupovina nekretnine, planiranje odmora sa prijateljima, rad na sebi ili nešto drugo.
foto: Pixabay.com
  • Jednom kada vidite u svojoj glavi šta je to čemu stremite, onda je vreme za strategiju. Za odmor će vam trebati novac i destinacija, za ulaganje u vezu ljubav i strpljenje, a za pravljenje kajgane nekoliko komada jaja. Je l’ kapirate gde idem sa ovim? Bitno je da znate koje oruđe vam je potrebno kako biste pobedili u ovoj bici.
  • Sada kada znamo šta želimo i kako da dođemo do cilja, sve što je potrebno je da krenemo u ovaj boj! Zvuči jednostavno, zar ne? Eeee, ovo je upravo momenat kada problemi nastaju! Zašto? Zato što je ovo upravo onaj deo koji vas je kočio sve vreme! Vi ranije niste dolazili do ovog cilja pa vam je sve novo i nepoznato i javlja se strah u vama.
foto: Pixabay.com

Ako ste zaista bili iskreni u postavljanju svojih ciljeva i stvarno želite da ih ostvarite, onda je ovaj korak najbitniji za vas. Vreme je da skupite hrabrost i da se odvažite! Krenite ka svom strahu, uhvatite se u koštac sa njim i ne puštajte dok ga ne pobedite! Strah od nepoznatog će vam uvek stvarati leptiriće u stomaku, ali vi ne dozvolite da vas ovo spreči da iskoristite svoj pun potencijal.

Pritisak društva? Evo kako da ga se rešite u 3 jednostavna koraka!

Plivajte do bova, onog ograđenog dela koji se smatra sigurnim, a zatim udahnite duboko i zaronite ispod njih- zaronite u svoj strah a potom izađite sa druge strane na površinu da udahnete vazduh. Kada pređete bove, tj. vaše limite, zastanite i okrenite se ka obali. Taj osećaj vodenih struja koje se naizmenično kreću i dodiruju vas, hladno pa toplo, osećaj straha od nepoznatih dubina i neznanja o onome što je ispod vas, da li ima velikih i opasnih riba, pomešan sa osećajem samopouzdanja i snage koji ste upravo stekli- nije li jedinstven?

foto: Pixabay.com

Ne brinite, samo dišite i verujte u sebe. Ne odstupajte od svog plana ako vidite da se nešto pomalja u vodi. Otplivajte još 20ak metara dalje a zatim opet pogledajte obalu. Nikada se nije činila manjom, zar ne? Sada shvatate da osećaj sigurnosti stvara vaš um, a ne tamo neka obala ili konopac sa bovama koji je ko zna ko postavio tu. Sada udahnite i lagano krenite da plivate natrag. Kakav je osećaj sada kada ste se suočili sa vašim strahom? Mislim da ćete nakon jednog odmora od 30 minuta biti spremnni da ponovite sve ovo.

foto: Pixabay.com

Na kafi sa Milom Durman: „Nikad nije ni previše rano, ni previše kasno da izgradite svoje snove“

Ne zaboravite da je ponavljanje majka uspeha! Ako dovoljno puta ponavljate, mozak će vašu hrabrost prihvatiti kao istinu. Vaš strah može biti vezivanje, ako je tako, dajte sebi cilj da izdržite 7 dana u vezi, a zatim kad dođe sedmi dan, vi izdržite jos 3 dana- to je vaših 20ak metara izvan bova. Ako kupujete stan i nikako da skupite novac, vi izdržite mesec dana da ne kupujete novu garderobu a zatim izdržite još 15 dana- to je vaših 20ak metara izvan bova. Istrajte i videćete da će vam se isplatiti!

  • Poslednji korak u našem receptu je isti kao i u svakom drugom- isprobajte vašu tortu! Vreme je da vidimo kako je ispala korica i vredi li čemu fil sa orasima! Uživajte u plodovima svog rada- uživajte u životu!

Ne dozvolite da vas strah drži u mestu, u zoni komfora nema napretka, zato plivajte hitro i ka avanturama!

(Kafoholicarke.rs/ Gospodjica Spark)