pritisak drustva
Uz kafu

Pritisak društva? Evo kako da ga se rešite u 3 jednostavna koraka!

Da li i vi imate osećaj da ste pobacili na testu života? Vaša generacija već ima po dvoje-troje dece, sopstveni biznis, podigli su kredite za stanove ili se već skućili, toliko su daleko otišli u svojim planovima za budućnost da su kupili i zajednička grobna mesta a vi ne možete da se odlučite ni koji voćni jogurt da kupite po ovoj vrućini?

Ne brinite! Sve je to OKEJ! Započnimo priču od početka… Na ovaj svet došli ste neplanirano, iz velike ljubavi dvoje nespremnih tinejdžera… NE! GREŠKA U STARTU! Na ovaj svet ste došli onog momenta kada ste vi to odlučili! Tako je! Vi odlučujute koji je vaš tempo! Ne dozvolite drugima da vam sufliraju dok vi držite volan!

KORAK #1

Ne zaboravite da dišete! Odvojite 15 minuta svako jutro za sebe, sedite na terasu ili pored prozora na čist vazduh, ispraznite um, zatvorite oči i dišite… Jedan, dva…

meditacija
foto: Pixabay.com

Umirite telo, misli, zaboravite na bes, zanemarite što su vam napisali parking tiket, zaboravite na tetku koja vas pita dva puta nedeljno da li ste trudni i kad ćete više da ih obradujete jednom slatkom bebom, sklonite u stranu kumine kritike da u njeno vreme nije moglo da se spava do podne, pocepajte taj doktorski nalaz na kom je dijagnostikovano da patite od anksioznosti. Zatvorite sve ove loše misli u kutiju, zaključajte je u svom umu i bacite ključ.

Oni neka pričaju, a vi samo duboko dišite… Dovoljno je!

Rad štitne žlezde može uticati na vašu trudnoću

KORAK #2

Naučite da kažete ljudima: „I za to me zabole!“ bez imalo griže savesti! Ovo je inače i naslov jedne knjige koju sam nedavno pročitala i koja mi je otvorila oči! Ako vam nešto ne prija, prosto odbijte, niste dužni da bilo kome ispunjavate hirove.

i za to me zabole Sara Najt
Foto: Privatna arhiva/ Gospodjica Spark

Ova knjiga govori upravo o tome i objašnjava kako da se ne osećate loše dok radite nešto dobro za sebe. Preporučila sam je i svojoj mami kojoj je ovo postala omiljena rečenica. Ona se oseća bolje nego ikad, a mi smo često uskraćeni za omiljeni kolač, vanredno usisavanje sobe ili neplanirano opeglan veš-kaže: “ Niste više mali, snađite se, uostalom-I za to me zabole!

KORAK #3

Ako ste uspešno prošli prva dva, vreme je i za treći korak! Sada ste dovoljno pribrani i smireni, znate šta želite i vreme je da napravite plan. Tačno je da treba da živite po svom tempu, ali to ne znači da treba da budete neodgovorni. Ovo je dobar momenat da na papir stavite vaše želje i da se držite puta koji će vas odvesti do cilja.

plan
foto: Pixabay.com

Na kafi sa Milom Durman: „Nikad nije ni previše rano, ni previše kasno da izgradite svoje snove“

Sada kada ste masterirali sva tri koraka, vreme je da počnete da trčite! Život vas čeka! Punim gasom napred! Put je dug, zato ne zaboravite kafu za poneti, trebaće vam osveženje! 🙂

(Kafoholicarke.rs/ Gospodjica Spark)