Vaši recepti

Evo kako da napravite ZDRAVU čokoladu

Osim što nam je otkrila kako priprema savršenu domaću čokoladu, kafoholičarka Ana Petrović napisala nam je i jednu zanimljivu priču o kafi.
Foto: Privatna arhiva/Ana Petrović

Širom sveta kafa se pije na različite načine, a razlike su nastale zbog običaja, tradicije i kulturnog nasleđa. U nekim zemljama kafa se ispija iz malih porculanskih šoljica (Italija), negde iz većih šoljica sa mnogo vrućeg mleka (Francuska) a neki narodi poslužuju kafu sa šećerom i kriškom limuna, pa i čašicom votke (Rusija). Austrijanci uz kafu sa šlagom
poslužuju ukusne kolače, čokoladu i peciva, a u Srbiji uz umereno jaku i ne preterano slatku kafu u trendu je kafa sa dodatkom mleka i čokolade. I tada nastaje prava čarolija… kada se spoje kafa i ukusna čokolada.

Obimna istraživanja, teorijska i praktična, ukazuju na to da se kafa u stvari najbolje slaže sa ČOKOLADOM. Ta rapsodija osećanja razbuđivanja ispijanjem kafe i raspoloženje koje izazove čokolada oslobađanjem „hormona sreće i ljubavi“ čine neopisivo dobar spoj.

Foto: Kafoholicarke.rs

Jedva čekamo da se upustimo u avanturu pravljenja ove čokolade a vama ako se dopao ovaj recept, obavezno posetite Instagram stranicu kafoholičarke Ane na kojoj ima još dosta korisnih stvari.

Čokolada i kornet za savršeno serviranu kafu

Ako želite da se i vaš recept nađe na našem portalu, pošaljite nam ga na mail kafoholicarke@gmail.com a mi ćemo ga rado podeliti sa ostatkom sveta. Nestrpljivo čekamo da vidimo šta nam to lepo spremate.

Kafoholičarski pozdrav!

(Kafoholicarke.rs/ Ana Petrović)