Proteinska pizza: Evo kako da je napravite
Ukusna pizza bez testa? Pizza uz koju bolje „ide“ jogurt nego pivo i coca-cola? Da, postoji! Sada ćete moći da je jedete bez „griže savesti“!
Ne poznajem osobu koja ne jede pizzu. Za neke je to prava poslastica a za one užurbane najpraktičniji obrok. Složićemo se svi da pizza ne spada baš u najzdravije obroke ali to za ovu ne važi.
Jedini osnosvni sastojak su jaja, sve ostalo je ono što volite ili imate u kući. Pogledajte na koji način sam ja napravila ovaj ukusan obrok.
Sastojci:
- 5 jaja
- 50g čajne kobasice i 50g šunke
- kačkavalj
- kečap
- masline
- začini: so, biber, origano
Način pripreme:
Umućena jaja prvo posolite i sipajte u dublji tiganj (koji je samo premazan sa uljem). Odmah na tu smesu dodajte sitno iseckane kockice šunke (kao za rusku salatu 🙂 ), malo bibera, zatim kolutove čajne kobasice (možete da zamenite kulenom), preko toga kečap i kačkavalj. Kada ste poređali sve sastojke, preko tiganja stavite aluminijumsku foliju i ostavite desetak minuta na laganoj vatri. Znaćete da je gotovo po površini pizze, kada površina bude ispečena možete je servirati.
Pizzu izvadite iz tiganja, pospite origano i dodajte masline. Prijatno!
Možda ne volite SLANU KAFU, ali ovo jelo će vas oboriti sa nogu
Kako napraviti bombice od krompira sa prazilukom
Da li biste klasičnu pizzu zamenili proteinskom? Pišite nam u komentarima ili na Instagramu.
(Kafoholicarke.rs/B. Janković)