Uz kafu

5 koraka do savršenog Instagram profila

Da li je Instagram platforma na kojoj samo dobra fotografija garantuje uspeh? Da li je jedino važno da „pogodite“ dobar ugao i osvetljenje? Naš odgovor je: „Naravno da ne“! Pogledajte šta je još potrebno da biste imali savršen instagram profil.

O ukusima se ne da raspravljati, pogotovu je to besmisleno ako se radi o Instagram profilima. Postoje profili sa različitim ciljevima, kao što je promocija posla, promocija svoje ličnosti, zbirka uspomena, itd. Međutim postoji i „kodeks“ koji bi svako trebalo da ispoštuje da bi imao savršen profil, koja god namena profila bila.

Kako da pravilno postaviš cilj i uspešno ga ostvariš

Kada se vaš profil pojavi pred očima korisnika Instagram platforme, mora u par sekundi da ostavi jak utisak. Predstavljamo 5 ključnih saveta koji će vam u tome pomoći:

1.BIOGRAFIJA

Pored profilne fotografije, svako ko pogleda vaš profil, prvo će uočiti vašu biografiju (nalazi se odmah ispod vaše slike i broja pratilaca). Biografija predstavlja najbitniji deo sadržaja koji će vaši potencijalni pratioci, kupci ili klijenti videti prilikom prve posete vašeg profila. U Instagram biografiji je potrebno da napišete nešto o sebi, svom brendu, usluzi ili proizvodu koji prodajete, moto… (sve to u 150 karaktera). Ispod toga možete ubaciti i Youtube profil ili link vašeg sajta.

Instagram uveo novo pravilo: NO FILTER

Foto: Pixabay.com

2. PLANIRANJE FEED- a

Da li vas zanima kako da vam profil bude sređen kao kod profi influensera? Vaše je samo budete kreativni i osmislite sadržaj profila a izgled profila „prepustite“ aplikacijama koje su za to napravljene 🙂 . Možete koristiti aplikaciju UNUM koja je besplatna. Nakon što instalirate aplikaciju unesite fotografije koje planirate da objavite i onda ih složite tako da budu skladne. Kada nađete savršeno rešenje spremni ste da ubacujete fotografije na Instagram profil. Profil će vam biti poseban, usklađen i „pričaće“ priču.

Top 3 aplikacije koje mi olakšavaju život

3. REDOVNE OBJAVE

Broj pratilaca mnogi poistovećuju sa „savršenošću profila. Mi se sa tim ne slažemo jer smatramo da je profil onoliko uspešan koliko ima aktivnih „učesnika“. Aktivnost je bitna karika u svemu ovome. Ako redovno objavljujete fotografije (ali ne više od dve dnevno) i komunicirate sa svojim instagram drugarima možete povećati broj poseta i lajkova na vašem profilu na kvalitetan način. Postavljanje sadržaja zavisi od vremena kada su vaši ljudi najaktivniji (na osnovu toga postavljajte sadržaj).

5 GREŠAKA KOJE MOGU DA UNIŠTE TVOJ INSTAGRAM

Foto: Pixabay.com

4. SNIMANJE ILI FOTOGRAFIJE ZA STORY

Ko je „došao“ na vaš profil želi da čuje šta imate da kažete, želi da vas bolje upozna. Zato nema dileme, kada je story u pitanju prvo mesto zauzima „živa reč“ pa tek onda fotografija.

Evo kako da proverite koliko brzo vam radi mozak

5. DOBAR KVALITET FOTOGRAFIJE

Kvalitet fotografije je bitan, to ne znači da sve vaše fotografije moraju biti uslikane profesionalnim aparatom ali uz pomoć korišćenja različitih aplikacija moguće je srediti i najlošiju fotografiju. Ne mislimo na „fotošopiranje“ već na pojačano osvetljenje, izoštren fokus… Jedna od besplatnih aplikacija koju možete koristiti je Snapseed.

Instagram je PAO! Šta da radim?

Ako želite još ovakvih tekstova pišite nam na Instagramu ili u komentarima.

(Kafoholicarke.rs/B. Janković)