Uz kafu

Top 3 aplikacije koje mi olakšavaju život

Zavirite u moj svet aplikacija koje mi olakšavaju svakodnevicu.

Hteli mi to da priznamo ili ne, aplikacije su postale sastavni deo našeg života. I ja se, iskreno da vam kažem, uopše ne bunim. Olakšavaju mi život i vrlo ih rado koristim. Zato sam odlučila da sa vama podelim top 3 aplikacije po mom mišljenju.

  1. Doktorijum – aplikacija za celu porodicu
  2. Flo – aplikacija za svaku devojku/ženu
  3. Disney Magic Timer – aplikacija za mališane

Da li ste spremni da saznate sve fantastične stvari koje nam pružaju ove tri aplikacije? Vežite se, polećemo

Doktorijum

Ako ne volite da čekate u redu kod doktora i želite brzo i jednostavno da zakažete pregled kod lekara koji vam je potreban, Doktorijum je prava aplikacija za vas.

O čemu se zapravo radi? Doktorijum aplikacija vam omogućava da lako i brzo zakažete pregled kod doktora po vašem izboru. Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji kroz odgovore na nekoliko pitanja, aplikacija će vam predložiti specijalizaciju koja odgovara vašim simptomima, usmeravajući vas ka preporučenom doktoru i zdravstvenoj ustanovi.

Kako to funkcioniše? Ja se razbolim, otvorim aplikaciju i prvo na šta treba da odgovorim je to da li osećam nelagodnost ili bol. Nakon toga odgovaram na par pitanja o simptomima i čekam da mi Doktorijum da preporuku o mom stanju, tačnije kog lekara bi trebalo da posetim. Dobijam listu svih ordinacija u kojima mogu obaviti preporučeni pregled. Sledeći korak je biranje ordinacije, zatim doktora i nakon toga dobijam kalendar sa slobodnim terminima odabranog lekara. Samo jednim klikom zakazujem svoj pregled i automatski sam upisana u zakazane termine ustanove. Jednostavno zar ne?

Ne znam za vas, ali meni i mojoj porodici ova aplikacija značajno olakšava život. Nema čekanja, nema jurenja termina. Sve je kao na dlanu.

Naravno, ako već znate koji vam je doktor potreban, možete direktno pretražiti registar klikom na neku od odabranih specijalizacija sa početne strane.

Još jedna korisna strana ove aplikacije su informacije o korona virusu. Dok traje pandemija, na početnoj strani Doktorijuma možete proveriti svoje simptome. Na osnovu vaših odgovora, aplikacija će vas uputiti na hitnu službu ili vam dati preporuku kako da se zaštitite.

Doktorijum aplikacija je besplatna.

Flo

Ako ste se bar jednom zapitale: „Kada mi je bila poslednja menstruacija? Da li mi kasni?“, Flo menstrualni kalendar je pravo rešenje za vas.

Uz ovu aplikaciju na najjednostavniji način možete pratiti svoj menstrualni ciklus ali i voditi trudnoću. Uz pomoć veštačke inteligencije, Flo će moći na osnovu vaših simptoma i trajanja ciklusa da odredi tačno vreme narednog i nekoliko dana pre naredne menstruacije da vam pošalje notifikaciju i podseti vas, tako da više nikada nećete biti nespremne.

Kako bi Flo što bolje radila, treba unositi sve simptome (bolove, promene raspoloženja) koji su već ponuđeni u aplikaciji pa se samo biraju. Još jedna prednost ove aplikacije jeste to da će vam na osnovu vaših simptoma dati mnoštvo članaka koji će vas sigurno zanimati.

Na ovoj aplikaciji možete pronaći i kurseve koji će vam pomoći da bolje upoznate svoje telo.

Flo će detaljno voditi i vašu trudnoću, uz odbrojavanje do porođaja. Ako pijete neke tablete, Flo podsetnik će vam takođe biti od koristi.

Postoji i tajni čet na kome možete razmeniti mišljenja o raznim temama sa milion drugih korisnica ove aplikacije.

Prvih mesec dana aplikacija je besplatna.

Disney Magic Timer

Vaše dete ne želi da pere zubiće ili ih pere nedovoljno dugo? Obožavaćete ovu aplikaciju, baš kao i vaš mališan.

Disney Magic Timer je aplikacija uz pomoć koje je pranje zubića deci predstavljeno kao prava avantura. Zubiće će prati uz omiljene Diznijeve likove i to tačno dva minuta, koliko stomatolozi i preporučuju. U čemu je caka?

Odaberete svog junaka i avantura može početi. Tajmer je podešen na 2 min i dok dete pere svoje zubiće, četkica na ekranu (koja simulira pranje zubića) otkriva skrivenu sliku. Što duže pere zube, slika se više otkriva i kada isteknu 2 minuta, slika je skroz otkrivena.

Nakon toga, ova sličica odlazi u album u koji se smeštaju sve sličice koje je vaše dete otkrilo. Dnevno imate pravo dva puta da operete zubiće (ujutru i uveče), a vaše dete biće oduševljeno i pranje zubića postaće mu prava atrakcija, pa će vas i samo podsećati na to. Moje devojčice obožavaju da peru zubiće uz Mini Maus i već imaju dosta sličica u ovom albumu, tako da imamo dogovor: peru zubiće, zarade novu sliku i nakon toga im dozvoljavam 5 minuta da gledaju sličice u svom albumu, koje su osvojile od samog početka.

Aplikacija je besplatna. Piše da može da se koristi uz četkicu samo jednog proizvođača, koju na samom početku skenirate, ali šapnuću vam nešto: taj deo samo zanemarite i uživajte u otkrivanju novih sličica sa vašim mališanima.

To su bile moje top 3 aplikacije, a koje su vaše? Pišite nam odgovore na našoj Instagram stranici.

(Kafoholicarke.rs/T. Gojković)

Коментари су искључени на Top 3 aplikacije koje mi olakšavaju život