Uz kafu

Instagram je PAO! Šta da radim?

„Uhvati se za uši i igraj“, rekli bi nam naši stari. A šta mi stvarno da radimo?

Imamo više opcija u ovakvoj situaciji. Jedna je da kukamo nad palim Instagramom i da „rifrešujemo“ home page u nedogled. Verujte mi, probala sam prvi put kad se to dogodilo i uopšte mi se nije dopalo. Potroših sat vremena na pritiskanje dugmeta, postavljajući konstantno pitanje: „Zašto ne radi? Zašto ne radi?“. Onda skontah u jednom trenutku da se ponašam nenormalno i bacih telefon iz ruku. Pa neće mene neki Instagram da baci u depresiju… Ali ipak da proverim još jednom da nije proradilo! 😀 I tako u nedogled… jasno vam je da je ovo glupa opcija! 😀

Foto: Kafoholicarke.rs

E sada ide ona dobra, bar za nas! Znate ono pravilo da se klin klinom izbija, pa kad patite za nekim momkom, vi nađete drugog i tako zaboravite ovog prvog! Čula sam razne priče, kažu da je istina… E tako ćemo rešiti i ovaj problem. Drugim klinom! 😀

Pala nam je društvena mreža? Pa hajde da napravimo našu, ali realnu… i da se igramo… A šta se igramo? Pa KAFOTE! A šta su Kafote? E to su igrice koje su Kafoholičarke smislile kada im je bilo dosadno jer nisu mogle da kafenišu na Instagramu! Hoćete li da pročitate pravila? Vežite se, polećemo u svet realne društvene mreže! 

Kafote igraju minumum dva kafoholičara. Maksimum ne postoji, što vas je više – to je veća  zabava. Od rekvizita potrebna su vam zrna kafe, slamčice, čačkalice, dve prazne čaše, papir i olovka.

Iscepkajte papiriće i na svakom napišete po jednu kafotu.

Ova kafota, ova kafota neka odabere par za igru: Ko prvi kafi, njegova je. 

Foto: Kafoholicarke.rs

Skuvanu kafu postavite na kraj stola. Na drugom kraju stola, dva kafoholičara zauzimaju niski start i na dati znak počinju duvajući vazduh kroz slamčicu da pomeraju zrno kafe. Čije zrno prvo pipne šoljicu kafe, kafa je njegova!

Ova kafota, ova kafota neka odabere par za igru: Kafu kod kineza, čačkalica zeza.

Foto: Kafoholicarke.rs

Dva kafoholičara dobijaju po punu šaku zrna kafe, po dve čačkalice i po jednu praznu čašu. Zadatak im je da za jedan minut pomoću dve čačkalice ubace što više zrna u čašu. Pobednik je onaj koji po isteku vremena u čaši ima najviše zrna. 

Ova kafota, ova kafota neka odabere par za igru: Pecati kafu relaksacija je prava, cevka je tu da nam bude strava.

Foto: Kafoholicarke.rs

Dva kafoholičara dobijaju po punu šaku zrna kafe i po jednu praznu čašu. Uvlačeći vazduh kroz slamčicu, kafoholičari „pecaju“ zrna kafe i njima tako pune čašu. Imaju minut vremena da upecaju što više zrna. Pobednik je onaj koji nakon isteka vremena ima više zrna u čaši.

Ova kafota, ova kafota neka se potpiše zatvorenih očiju sa zrnima kafe.

Foto: Kafoholicarke.rs

Kafoholičaru se maramom vezuju oči i daju mu se zrna kafe. Sa zatvorenim očima treba da ispiše svoje ime pomoću tih zrna. Zvuči lako ali uopšte nije tako! 😀

U tvojoj zemlji vlada nestašica kafe. Nacija je na ivici da poludi. Ljudi bauljaju po ulicama kao zombiji a ti imaš mogućnost da spasiš svet! Otkrio/la si gde zla veštica čuva kafu i imaš jedan minut vremena da poneseš što viče kafe sa sobom. Začkoljica je u tome što u čašu stavljaš zrno po zrno. Odaberi vešticu kafoholičarku koja će te ometati u ovom zadatku.

Foto: Kafoholicarke.rs

Jedan kafoholičar ima minut vremena da ubaci prstima što više zrna u čašu, dok ga drugi kafoholičar ometa duvajući u ista ta zrna. 😀

Ova kafota, ova kafota neka 5 puta izgovori kafebrzalicu:

Kafekašičicom ćeš me, kafekašičicom ću te.

Ovde je sve jasno! Obavezno snimajte kafoholičara koji izgovara sve ovo! Smejaćete se danima! 😀

Ova kafota, ova kafota neka popije Papucćno.

Papućino je mađarski specijalitet i to je kapućino serviran u ljutoj parici. Ako nemate aparat za kafu, slobodno sipajte domaću ili instant! 😀 Svakako će biti ljuto!

Ova kafota, ova kafota neka popije Kafebućkurino.

U kafu po želji, svi prisutni kafoholičari stavljaju razne začine. Kafoholičar koji je izvukao ovu kafotu treba da srkne Kafebućkurino i da pogodi sve sastojke. 

Pogledajte kako smo igrale kafote na jednom od naših okupljanja:

Ako se upustite u ovu našu avanturu, tagujte Kafoholičarke na Instagramu(kada proradi) a mi ćemo to rado podeliti sa ostalim kafoholičarima. 

(Kafoholicarke.rs/ T. Gojković)

Коментари су искључени на Instagram je PAO! Šta da radim?