Uz kafu

Evo kako da proverite koliko brzo vam radi mozak

Da li vam je izolacija „usporila“ mozak? Niste znali koji je dan ni koji je datum ali da li je to pokazatelj koliko vam brzo radi mozak?

Mnogo puta u toku nedelje mi se desi da zaboravim šta sam htela da kažem, zaboravim šta sam htela da uradim… takve stvari se obično prepisuju umoru, a da li je zaista tako? Možda je samo i našem mozgu potreban „trening“. Pomoću ove četiri vežbe videćete koliko vam brzo radi mozak, skoncentrišite se i počnite, biće zabavno 🙂

1.VEŽBA – Višebojni tekst

Prikazane su reči u različitim bojama, potrebno je izgovarati boju po boju a ne čitati reči. Deluje teško, pogotovu jer su percepcije za tekst i za boju smeštene u različitim hemisferama mozga.

Kako miris kafe utiče na naše raspoloženje

2. VEŽBA – Sto sa brojevima

Fokusirajte se na broj u sredini stola (tabele). Za 30 sekundi je potrebno pronaći sve brojeve od 1 do 25.

3. VEŽBA – Gestikulacija prstima

Koristeći prste na rukama pokazivaćete dva simbola. Počinjete tako što sa desnom rukom napravite „peace“ a sa levom „ok“ i tako pet puta naizmenično. Nakon toga imate 10 sekundi da to radite u isto vreme. Da li je lako? Meni nije bilo 🙂

Izolacija je završena, šta sad?

4. VEŽBA – Dvolično sinhronizovano pisanje

Za ovu vežbu će vam biti potrebna dva papira i dve olovke. U isto vreme počnite da iscrtavate dva različita geometrijska oblika, jedan sa desnom a drugi sa levom rukom, imaćete 10 sekundi za to!

U ovom video zapisu se nalaze sve četiri vežbe, kao i neki saveti koje možete koristiti svakodnevno, srećno 🙂

Kako imati produktivan radni dan od kuće?

Koliko vam brzo radi mozak? Kako su vam se svidele ove vežbe? Ako želite još ovakvih tekstova pišite nam u komentaru, na Instagram-u ili na Facebook-u.

(Kafoholicarke.rs/ B.Janković)