Uz kafu

Instagram uveo novo pravilo: NO FILTER

Gledajući sadržaj koji pratite na Instagramu, da li ste uočili obaveštenje „False Information„? Ako niste, sigurno ćete uskoro imati priliku da vidite taj natpis, koji označava dezinformaciju ili lažnu objavu a umesto objave ćete videti samo crnilo!

Još uvek se nije „slegla prašina“ oko sakrivanja lajkova a evo još jedan u nizu noviteta koji će podeliti mišljenja korisnika jedne od najpopularnijih društvenih mreža na svetu.

Naime, Instagram želi da odbaci lažni sadržaj i pročisti „mrežu“. Zbog toga i postoji novi Instagram algoritam, koji će sve fotografije, koje su manje ili više, obrađene u Photoshop programu označiti kao lažne i sakriti ih.

5 GREŠAKA KOJE MOGU DA UNIŠTE TVOJ INSTAGRAM

Ovako je u teoriji, a šta će se dešavati u praksi? Da li će određene „ličnosti“ imati manje angažovanja jer se od crnila i natpisa „False Information“ neće videti njihov proizvod? Da li će se oni koji su konstantno stavljali #nofilter fotografije usuditi da i sada to rade? Kako će ovo sve uticati na posao profesionalnih fotografa?

Foto: Pixabay.com

Ja lično nemam ništa protiv isfotošopiranih fotografija, ne radim to, ali ne bih nikada prijavila nekoga ko radi. Svako u svom dvorištu neka radi šta god hoće, na nama je odluka da li ćemo „virnuti“ ili ne.

S obzirom na to da mnogo vremena u toku dana provodim na Instagramu, u komunikaciji sa ljudima i analizirajući fotografije koje im se najviše sviđaju, definitivno mogu izvesti zaključak da ipak više vole da vide nešto što nije „lažno“. Na našem profilu, verovali ili ne, najviše lajkova imaju fotografije starog šporeta smederevca na kome se kuva kafa. To nam govori da je došlo do prezasićenja od svega „lažnog“.

Instagram je PAO! Šta da radim?

Foto: Pixabay.com

Novi algoritam, koji će Instagram koristiti, skrojen je pomoću mašinskog učenja da se oslanja na tehnološku stranu ali je predviđeno i da ljudi, odnosno korisnici, mogu da prijave lažni sadržaj i pomognu u njegovom označavanju.

Instagram želi da ohrabri ljude da prijave „lažni“ sadržaj i da se akcenat stavi na prirodno i neisfotošopirano.

Tamara Digital: Od propalog biznisa do posla iz snova! Bitna je upornost

Ako ste uočili na instagramu ovo obaveštenje javite nam i pišite nam vaše mišljenje u vezi ovog noviteta. Ali ne brinite, za sada sigurno možete koristiti Instagram efekte 😀

(Kafoholičarke/B. Janković)

Коментари су искључени на Instagram uveo novo pravilo: NO FILTER