katanac
Uz kafu

Tajna otkrivena?! Saznajte ko drži glavnu reč u vezi!

Otkrivena tajna čuvana vekovima! Bake konačno pristale da nam kažu o čemu se radi i gde grešimo!

Ako ste se ikada zapitali kako to da su nekada brakovi i veze bili harmonični i da je stopa razvoda bila gotovo nepostojeća, onda ste u istom košu kao i mi, jer se i mi pitamo godinama koja je tajna. Naizgled je sve isto, žene rađaju decu, živimo u zajednicama, moramo da radimo kako bismo se prehranili. Međutim, postoji jedna stvar koja nije ista danas kao što je bila pre 50 ili 150 godina.

vreme
foto: Pixabay

Jedna baka je ovaj pojam objasnila kao VREME. Ona je u daljem razgovoru detaljnije objasnila šta tačno za njenu generaciju označava ovaj pojam, a da se pritom ne odnosi na sunčevu toplotu koja topi snežne glečere na južnom i severnom polu. I pored ove izjave, ona tvrdi da potop ipak stiže! Ponovo kažemo, ne biblijski, već potop koji dolazi sa talasom nemorala i prevelike slobode.

bake
foto: Pixabay

Razgovarali smo sa preko 10 baka širom Srbije i verovali ili ne, svaka je rekla upravo istu stvar! One tvrde da je previše slobode učinilo da se ljudi otuđe i dozvole sebi da misle samo na svoja osećanja. Ovo je za njihovu generaciju bilo potpuno neprihvatljivo!

Top 5 saveta za uspešan prvi dejt

Ustajanje ranom zorom, priprema doručka za sve članove mnogobrojne porodice, kao i fizički rad na poslovima po njivama, ambarima i slično, nisu im davali previše vremena da razmišljaju o svojim ličnim željama, već su uvek morale da brinu kako o mlađim, tako i o najstarijim članovima porodice.

dorucak kafa
foto: Pixabay

Domaća kafa se ne pije posle 18h: ISTINA ILI BAPSKA PRIČA?

Koliko god ovaj rad zvučao teško, sve bake tvrde da se nekad živelo srećnije! Kolača nije bilo svakog dana, pa su se porodice okupljale nedeljom oko slatke torte kako bi posle ručka zasladile uspešno odrađenu nedelju. Veličina parčeta zavisila je od nedeljnog učinka, pa se svako trudio da što više radi kako bi ugrabio što veće parče sreće.

torta
foto: Pixabay

Da li ste nekada pojeli saksiju? Pravo je vreme da to uradite jer mi ih pravimo od kafe i čokolade

Danas ovakvih momenata nema, jer su mladi izgubili pojam o iščekivanju. Ne zaboravite i našu dragu Desanku Maksimović koja je u svojoj naširoko poznatoj pesmu Strepnja opisala: „…Jer sreća je lepa samo dok se čeka, dok od sebe samo nagoveštaj da…“

Dvadeset prvi vek je doneo lakoću i dostupnost, ali je oduzeo iščekivanje, kao i osećaj poštovanja zajednice. Danas svako želi svoju slobodu, ali ta sloboda dolazi sa cenom.

Sve bake su se složile da glavnu reč u kući ima muškarac! Tako je! Muškarac je uvek glavni! Međutim, jednoglasno su rekle da sve ideje koje muškarci iznesu upravo dolaze od njih! Neverovatno! Naše bake vekovima se bave manipulacijom!

baka i deka
foto: Pixabay

Sa sigurnošću tvrde da je najbolje vreme za usađivanje ideja upravo pred spavanje. Najuspešnija tehnika koja se koristi širom Srbije od pamtiveka je dodvoravanje. Tako jednostavno, a opet tako genijalno! One su još izjavile da muškarac zaista jeste glava kuće ali da je žena vrat i da ona određuje u kom pravcu ide glava. Pa vi vidite s’ kakvim znanjem idete u krevet!

Naš savet je da pre spavanja popijete šolju tople, bele kafe a zatim da se bacite na usavršavanje tehnike dodvoravanja i slatkog šaputanja na jastuku. Požurite! Leto je već počelo, i Mića treba da objavi svima još koliko sutra da ima iznenađenje za vas i da vas vodi na letovanje u Grčku!

Bela kafa koja nas vraća u detinjstvo: Evo kako da je napravite!

Uživajte uz kaficu!

(Kafoholicarke.rs/ Gospodjica Spark)