bela kafa
Kafeni napici,  Recepti

Bela kafa koja nas vraća u detinjstvo: Evo kako da je napravite

Brzo i jednostavno do kafe od koje ne raste rep.

Sama pomisao na belu kafu vraća me dvadesetak godina unazad, kada mi je nana, dok sam još verovala da od kafe raste rep, spremala jedinu kafu koja je bila dozvoljena deci. Mojoj sreći tada nije bilo kraja! „Toliko sam velika da pijem kafu! I nema repa? Juhuuuu! Kakav užitak“, vrzmalo se tada po mojoj glavi. 🙂

I tako bih uvek, kada nani dođu drugarice na kafu, ja dobijala belu kafu. Kako sam se samo šepurila među njima sa svojom oooogrooomnom šoljom dok su njihove bile male. Tada nisam shvatala da je to zbog velike količine mleka u mojoj „kafi“.

dete pije kafu
Foto: Pixabay

Bakin recept za savršenu domaću kafu

Elem, ima raznih recepata za belu kafu. Većina samo u zagrejano mleko stavi malo šećera i kafe, ali ne i moja nana. Njena je posebnog ukusa i zato vam prenosim njen recept od reči do reči.

Za BELU KAFU potrebno je:

  • 2 dcl mleka
  • 1 supena kašika šećera (trudna ili puna, ko kako kaže)
  • pola kašičice domaće kafe

Priprema:

  • U džezvu stavimo šećer i topimo ga na laganoj vatri. Kada pređe u tečno stanje, u džezvu dodati i mleko. Tada će se šećer stvrdnuti ali mi nastavljamo da mešamo dok se potpuno ne pomeša sa mlekom. Na kraju dodamo kafu i uživamo u čarobnom ukusu ove posebne bele kafe!

5 kafa koje morate probati ove zime

Ovo je bela kafa koju smo moja braća, sestre i ja obožavali i koju i dan danas popijemo. Javite nam kad spremite, da li se i vama dopada! Čekamo vaše utiske u komentarima i na našoj Instagram stranici.

(Kafoholicarke.rs/T. Gojković)