Uz kafu

Top 5 saveta za uspešan prvi dejt

Da li ste i vi nekada došli sa sastanka koji je bio toliko užasan da ste zažalili što ste pristali da izađete iz kuće?

Daaa, svi znamo taj osećaj! Bilo da ste se previše nadali ili da je prosto kiša upropastila savršeno osmišljeni dejt u vašoj glavi, ishod je svakako isti. Evo 5 TOP saveta da se ovaj horor više nikada ne ponovi.

PRVI UTISAK SE NE MENJA?

Ne, ovo nikako nije tačno! Istina je da prvi kontakt ostavlja snažan utisak na vas, ali da li zaista verujete da ćete se 25 nedelja nakon prvog sastanka sećati da je hteo da prebije konobara jer vam je tražio broj telefona? Dobro, ovo svakako nije nešto sto ćete olako zaboraviti, ali posmatrajte ovu situaciju kao psiholog: vaš potencijalni partner je želeo da vas zaštiti i obeleži svoju teritoriju jer mu se dopadate, nije on pasivno-agresivni manijak koji trazi razlog za tuču.

Moglo bi se reći da je njegov gest čak bio i simpatičan, ili…možda je samo hteo da vas testira i da vidi kako reagujete u neprijatnim situacijama? Ovde bi moglo da se dogodi nešto sasvim neočekivano, a to je da vas dejt koji je u jednom momentu izgledao kao sirovina, sada zauzima poziciju jednog intelektualca. Dobro razmislite pre nego što reagujete. Dajte ljudima priliku da vas iznenade.

PROVOCIRAJTE

Slažemo se. Treba provocirati u granicama normale. Dobro osmislite plan u vezi toga šta želite da saznate o njemu i kakva pitanja da postavljate. Bacite mrežu i čekajte da se upeca. Ako se upeca na prvu- ovu sominu ne želite u svojoj mreži, a ako shvati vaše namere pa okrene ovo u svoju korist-hmmm razmislite dobro o ovom ulovu.

Foto: Pixabay.com

S jedne strane, on bi mogao biti pravi manipulator, a s druge strane, upustiti se u izazov sa ovakvim zanimljivim tipom mogla bi biti jedna veoma interesantna avantura. Samo OPREZNO da lovac ne postane plen.

SEXI VES, DA ILI NE?

Naravno da DA! Ko kaže da on mora da zna šta vi nosite ispod te uske suknje kojoj samo što ne popucaju savovi? Bitno je da se vi osećate privlačno jer tada ćete i drugima biti takođe privlačni.

Kako se jedna banana zaljubila u kafu

Jedna moja drugarica kada ide na poslovne sastanke voli da obuče crni sako i pantalone na ivicu kako bi ostavila utisak uspešne poslovne žene, a niko ne zna da uvek obuje rasparne čarape jer na taj način ispoljava svoju kreativnost. Poslovni partneri ne znaju za ovaj njen trik i svaki sastanak se odigra uspešno, jer iako nosi dosadno crno odelo, ona nema problema sa tim da iskaže svoje šašave ideje i samim tim pokaže svoju kreativnost i koliko je dobra u marketingu. Ovu tehniku možete i sami da primenite na svoju situaciju. Ako ćete se osećati lepše, slobodno obucite sexi veš.

PODELITI PREVOZ, DA ILI NE?

Definitivno jedno veliko NE! Pre svega, prvi dejt nije vreme da se misli na ekonomičnost. Sutradan ako sa njim završite u braku, delite taxi i troškove do mile volje. Za prvi sastanak najbolje je doći svojim prevozom, pa zamislite samo ovu scenu: sedite u restoranu a on odmerava konobaricu i dobacuje joj.

Kako miris kafe utiče na naše raspoloženje

Vi se jedva suzdržavate da ga ne ubodete u oko viljuskom za desert. Jedva ste dočekali kraj ovog užasnog dejta i sada još 30 minuta paklene zajedničke vožnje na zadnjem sedištu taxija sa ovim kretenom? Ovo je NO-NO!

NAMERNO SE IZBLAMIRAJTE

Ovo je sasvim okej. Namerno ili slučajno, kako god, nemojte se stideti sebe i svojih postupaka. Pa šta ako ste malo nervozni pa ste lupili neku glupost? Dešava se i najboljima. Ako nije spreman da sa osmehom prihvati ovu stranu vaše ličnosti, zamislite ga sutradan kako se pred vašim prijateljima ne smeje na vaše fore i ne podržava vaš neobičan smisao za humor

drugari smeh

Koliko košta osmeh 21. veka?!

Verujte u sebe i kada drugi ne veruju i uvek budite svoje! Pa ne želite valjda da se folirate i da se on zaljubi u neku nepostojeću ličnost? Bilo bi zaista teško kasnije objasniti odakle se pojavila ova nova tj. prava TI.

Najbitnije je da se uvek zabavljate i da se lepo provedete. Život je satkan od momenata i zato se trudite da svaki momenat bude zanimljiv i neponovljiv. Svaki dejt biće jedna nova priča i jedno dobro iskustvo, zato se ne bojite da se otvorite i prepustite nepoznatom.

Imate neprijatan zadah? Rešite ga se uz pomoć kafe

(Kafoholicarke.rs/ Gospodjica Spark)