Da li ste nekada pojeli saksiju? Pravo je vreme da to uradite jer mi ih pravimo od kafe i čokolade
Želite li da servirate dezert u jestivoj saksiji? Na pravom ste mestu.
Na prvi pogled deluje komplikovano ali zapravo uopšte nije. Potrebno vam je samo malo strpljenja oko kalupa a sve ostalo je pravo uživanje!
Za čoko saksiju potrebni su vam sledeći sastojci:
- 100g crne čokolade
- 1 puding od vanile
- 2 šolje instant kafe
- 1 šolja mleka
- 50g badema
- 1 gotova kora
Priprema:
Saksija – Rastopiti čokoladu, sipati je u kartonsku čašu (koja se unutra mora obložiti čokoladom) i to zamrznuti, kako bi se dobio oblik saksije.
Fil – U mlako mleko sipati jedan puding i razmutiti. Skuvati instant kafu i u to polako uz mešanje dodavati smesu mleka i pudinga. U tako napravljen puding dodati mleveni badem.
Kada se čokolada ohladila i dobili smo oblik saksije, u nju prvo staviti koru (obima saksije) i tu koru preliti sa instant kafom. Nakon toga dodati fil i postupak ponoviti jos jednom. Na kraju šolju možete ukrasiti šlagom i bademima.
Ovu saksiju spremale smo kod Slobe Stefanovića u emisiji Mr. Kitchen. Pogledajte kako smo se provele.
(Kafoholicarke.rs)
2 коментара
Milana
Jao pa meni bi prosto bilo žao da ovo počnem da jedem kako lepo izgleda.
Moraću deci da napravim ovako nešto.
Svaka čast.
kafoholicarke@
Jako je ukusno, a deci će sigurno biti zanimljivo 🙂