Recepti,  Slatkiši

Da li ste nekada pojeli saksiju? Pravo je vreme da to uradite jer mi ih pravimo od kafe i čokolade

Želite li da servirate dezert u jestivoj saksiji? Na pravom ste mestu.
Foto: Kafoholicarke.rs

Na prvi pogled deluje komplikovano ali zapravo uopšte nije. Potrebno vam je samo malo strpljenja oko kalupa a sve ostalo je pravo uživanje!

Za čoko saksiju potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 100g crne čokolade 
  • 1 puding od vanile
  • 2 šolje instant kafe
  • 1 šolja mleka
  • 50g badema
  • 1 gotova kora 

Priprema:

Saksija – Rastopiti čokoladu, sipati je u kartonsku čašu (koja se unutra mora obložiti čokoladom) i to zamrznuti,  kako bi se dobio oblik saksije.

Fil – U mlako mleko sipati jedan puding i razmutiti. Skuvati instant kafu i u to polako uz mešanje dodavati smesu mleka i pudinga. U tako napravljen puding dodati mleveni badem.

Kada se čokolada ohladila i dobili smo oblik saksije, u nju prvo staviti koru (obima saksije) i tu koru preliti sa instant kafom. Nakon toga dodati fil i postupak ponoviti jos jednom. Na kraju šolju možete ukrasiti šlagom i bademima.

Ovu saksiju spremale smo kod Slobe Stefanovića u emisiji Mr. Kitchen. Pogledajte kako smo se provele.

(Kafoholicarke.rs)

2 коментара

  • Milana

    Jao pa meni bi prosto bilo žao da ovo počnem da jedem kako lepo izgleda.
    Moraću deci da napravim ovako nešto.
    Svaka čast.