Kako da,  Uz kafu

E, sad je stvarno DOSTA!

Koliko puta dnevno iskoristite ovu rečenicu? I šta je ono što kod vas prelije čašu?

Svi imamo prag tolerancije. Kod nekoga je on prilično visok, a kod nekoga je toliko nizak da gotovo ni ne postoji. Znate ono kada vam praktično bude smešno što neko eksplodira toliko brzo pa krenete namerno da mu skačete po glavi? Ja zaista smatram da pas koji laje, ne ujeda. Tako ljudi koji eksplodiraju brzo i nisu tako opasni. Aliiii, pazite se onih koji mnogo trpe! Jednom kada se detonira ta bomba koja je dugo otkucavala, a vi hitro atomski sleva!

Foto by: Pixabay.com

Oprez! On nosi pušku i ima dozvolu za pucanje!

Gotovo je sigurno da će vaš prag tolerancije zavisiti od vaše genetske predispozicije. Jedno istraživanje koje je sprovedeno na institutu u Pitsburgu pokazalo je povezanost boje očiju sa pragom tolerancije na bol. Ispitanici su bile trudnice, a rezultati su pokazali nešto neverovatno! Žene koje su imale plavu i zelenu boju očiju, bile su daleko izdržljivije i slabije su patile od postporođajne depresije od žena sa smeđom bojom očiju.

Foto by: Pixabay.com

Brak je „mrak“? Mit ili činjenica?

I mi smo odlučili da sprovedemo jedno istraživanje na društvenim mrežama, i zaista nećete verovati, od 100% muških ispitanika, čak 80% njih se izjasnilo da su devojke sa plavim očima bile daleko tolerantnije na njihovo ponašanje! Dakle, devojke sa očima smeđih nijansi znatno slabije tolerišu i trpe. Momci, birajte pametno!

Foto by: Pixabay.com

Šta žene stvarno žele? Muškarci, ovo je besplatan čas za vas!

Psiholozi tvrde da osim genetike, tolerantnost je dalje povezana i sa našim odrastanjem. Uslovljena je porodicom i okolinom u kojoj smo sazrevali. Ako ste odrastali sa više braće i sestara i ako ste morali da delite roditeljsku ljubav, šanse da ste veoma tolerantni danas u vezi su jako velike. Ukoliko vaši roditelji i najbliži nisu imali razumevanja za vas, velike su šanse da će vaš prag tolerancije biti takođe nizak.

Foto by: Pixabay.com

Tajna dugog životnog veka krije se u kafi i cigaretama? Ma da l’ je moguće?!

Međutim, najveći udeo u donošenju odluke o tome koliko ćete nešto ili nekoga tolerisati, snosite upravo vi u trenutku kada se dogodi vaš skok adrenalina podstaknut datom situacijom. Ukoliko dozvolite sebi da vas kontrolišu emocije, nećete biti u mogućnosti da trezveno donosite odluke, zato oprezno! Koliko god neka kap prelila čašu, dobro zapamtite da je jutro uvek pametnije od noći! Odluke je najmudrije donositi kada se smire strasti.

Foto by: Pixabay.com

Šuška se, šuška! Pričaju vam iza leđa, ogovaranja ne prestaju?! Psiholozi otkrivaju u kom grmu leži zec!

Jedina brzopleta odluka koju u potpunosti podržavamo jeste još jedna doza kafe! Da! Tako je! Osim što ima dosta pogodnosti po vaše zdravlje, kvalitetna kafa sa što manjim procentom robusta neće uticati negativno na vaš san, a ni na donošenje odluka. O ovome možete više pročitati na našem blogu, a do tada, mi vam želimo ugodan dan i da vam jedina kap koja preliva bude kafena!

Naša topla preporuka za hladne jesenje dane jeste domaća bela kafa.

(Kafoholicarke.rs/ Gospodjica Spark)