ljubav
Kako da,  Uz kafu

Da li ste u vezi ili ste „bez veze“?

Kako prepoznati u kom pravcu je krenulo vaše druženje?

Znam da ste se ponadali da ćemo vam otkriti ovu misteriju, ali verovali ili ne, i mi sami još uvek tragamo za ovim odgovorom. Nekada je bilo mnogo jednostavnije. Naime, u vreme kada su naši roditelji stasavali za brak, pravila su bila daleko jednostavnija.

Photo by: Pixabay

Ako bismo zašli još dublje u prošlost, i posvetili minut-dva vezama naših baka i deka, uvideli biste da su pravila tada bila još prostija! Ako vaš deka nije imao izabranicu na umu iz „kuće približnog staleža, iliti finansijskog statusa, njegovi roditelji ne bi dugo čekali. Sami bi po svom nahođenju pronašli snajku. Samim tim nisu smeli kasnije ni da se žale na nju, jer su je sami birali!

baka i deka
Photo by: Pixabay

Brak je „mrak“? Mit ili činjenica?

Produžetak vrste u ovom slučaju bio je obezbeđen, i ovaj princip je vekovima bio na snazi. Zatim na scenu stupa rok en rol, i tu se našim roditeljima otvaraju novi vidici. Oni osim što su birali partnere, imali su i prilike da isprobaju „zabavljanje“ pre braka. Ovde su pravila malo izmenjena, ali još uvek se koliko toliko tradicija poštovala i većina brakova se održala.

putovanje
Photo by: Pixabay

Sledeći na scenu stupamo mi koji ne znamo gde bijemo, ma kao da su nam rode koje su nas donosile lupale glave o svaki mogući odžak dok nas nisu spustili pred vrata izabranog doma. Mi hoćemo sve, a ne znamo ništa. Tražimo prava, a posle nas boli glava. Želimo slobodu, a ne znamo šta uopšte želimo njome da postignemo, pa samim tim ni ne vidimo u kom pravcu vodimo sudbina čitavog čovečanstva.

ljubav
Photo by: Pixabay

Šta žene stvarno žele? Muškarci, ovo je besplatan čas za vas!

Sve više čujem od drugarica kako „ne znaju da li su u vezi“. Prvo mi nije bilo jasno- „kako ne znaš da li si u vezi?“, a zatim sam kroz razgovore i lično iskustvo uvidela da je ova konstantacija sasvim prikladna za današnje doba. Izgleda da te niko ni ne pita da li želiš da se upustiš u vezu. Dok jedni odbijaju da se vežu, drugi pak smatraju da im nakon samo jedne ispijene kafe dugujete dvoje dece i zajednički nadgrobni spomenik. Stvari su se otrgle kontroli i ljudi sve više idu iz krajnosti u krajnost.

ljubav
Photo by: Pixabay

E, sad je stvarno DOSTA!

Najlakše bi bilo da prosto pitate: Da li smo mi u vezi ili je ovo bez veze? Mi ne garantujemo da ćete dobiti neki valjani odgovor ali stara srpska kaže: Ko pita, ne skita– pa bi ovo moglo bar nekima donesi odgovor. Za one kojima odgovor izostane možemo jedino da poručimo da će im siguran znak da su u vezi biti kada trudne stanu pred matičara.

vencanje svadba mlada
Photo by: Pixabay

Sudbinske niti i ljubavna povezanost! Da li vam je partner kazna ili nagrada?

Mi vam želimo puno sreće u vašim avanturama i ne zaboravite da nađete nekog s kim ćete se stvarno zabavljati. Ne mislimo na odlaske u rodbinu, držanje za ruke i slikanje za instagram, već da delite smeh do suza i da vam bude zanimljivo. I ne zaboravite, svaki dobar početak kreće uz kaficu.

(Kafoholicarke.rs/ Gospodjica Spark)