Kako da,  Uz kafu

Ne bacajte talog od kafe!Evo kako ga možete iskoristiti na najbolji mogući način

Često vam neki problem u kući stvara noćne more, ne nalazite izlaz čak ni nakon potrošenog novca za razne preparate, a ne znate da vam je rešenje na dohvat ruke i to BESPLATNO! 
Foto: Pixabay

Većina nas obožava kafu, pijemo je svakodnevno, talog bacamo a nismo ni svesni u čemu nam sve može pomoći. Zato nakon popijene kafe talog nemojte bacati a mi ćemo vam u nastavku teksta otkriti na koji način vam može pomoći u kući!

Pokvarena hrana u frižideru

Otvorili smo frižider i umesto opojnog mirisa ukusne hrane opije nas neprijatan miris hrane na koju smo zaboravili i koja se pokvarila. Opijeni tim neprijatnim mirisom provereno istog trenutka gubimo apetit! Ali u tom trenutku ne očajavamo jer znamo da kafa sve rešava! Ostavite talog ispijene kafe u frižider, on će pokupiti sve neprijatne mirise i problem će brzo biti rešen.

Photo: Pixabay

Neprijatan miris iz obuće

Koliko puta vam se desilo (pogotovu leti) da ste obuli čiste čarape i krenuli od kuće sasvim čisti i mirišljavi a da na kraju dana umirete od sramote jer se oko vas širi neprijatan miris iz obuće i gledate da dotrčite kući jer ne želite da dođete u situaciju da se izujete negde! Verovali ili ne i u ovome vam može pomoći talog od kafe! Stavite malo taloga od kafe (mlevenu kafu ili zrna kafe – šta imate u kući) u najlonsku foliju i ostavite da stoji u obući neko vreme. Pokupiće sve neprijatne mirise iz njih i opet ćete moći da ih nosite bez problema.

Photo: Pixabay

Prirodni osveživač u kuhinji

Da li volite miris tek skuvane domaće kafe? Ako ste ljubitelj ovog mirisa ovo je pravi recept za vas! U neku posudicu ili na tacnicu možete staviti nekoliko zrna kafe i mlevenu kafu. To može izgledati lepo kao dekoracija, upiće sve neprijatne mirise koji ostaju nakon kuvanja hrane a i širiće kućom neodoljivi miris nama omiljenog napitka!

Photo: Pixabay

Poliranje nameštaja

Ako imate drveni nameštaj, u boji drveta, u kući onda je ovo sjajno rešenje za vas. Kafa je efikasna u poliranju drvenog nameštaja! Talog popijene kafe ostavite da se ohladi, zatim krpom za čišćenje utrljajte i izglancajte drvene površine što će im vratiti sjaj. Komadi nameštaja će izgledati čisto i lepo a kućom će se širiti divan miris kafe!

Photo: Pixabay

Ribanje posuđa

Kafa je kisela i prirodno abrazivna i može se koristiti za skidanje najtvrdokornijih mrlja na posuđu. Osušeni talog kafe možete koristiti sam ili u kombinaciji sa deterdžentom za pranje posuđa.

Photo: Pixabay

Kafa kao korisno đubrivo

Kafa može pospešiti rast vaših biljaka i biti prirodno đubrivo za cveće. Pomešajte talog od kafe sa zemljom i zasadite vaše cveće. Ako je cveće već zasađeno i za to postoji rešenje, zalivajte ga sa rastvorom taloga od kafe i vodom ili možete i svom cveću skuvati jednu kaficu sa kojom ćete ga zaliti. Cveće takođe voli da pije kafu ali ne zaboravite da voli isključivo hladnu! ☺

Photo: Pixabay

Imali ste priliku da pročitate samo par konkretnih primera kako nam kafa može pomoći u kući ali imajte na umu da vam kafa može pomoći u otklanjanju neprijatnih mirisa gde god oni bili (torbe, garderoba, spavaća soba, kupatilo..), u otklanjanju fleka, čišćenju kamina.. Ako znate još neki trik kako nam kafa može pomoći u kući pišite nam u komentarima i rado ćemo ih isprobati!

(Kafoholicarke.rs/B.Janković)

Коментари су искључени на Ne bacajte talog od kafe!Evo kako ga možete iskoristiti na najbolji mogući način