devojka pije kafu u sumi
Kako da,  Uz kafu

Pitate se gde naći dobar posao? Evo 3 načina da se dokopate para!

Vreme je da krenete sa radom, svi su vam se već popeli na glavu? Priskačemo u pomoć!

Ako ste se probudili rano jutros i besciljno gledate kroz prozor sa šoljom gorke kafe u rukama, bez obaveza i sa onim osećajem u stomaku da je vreme da se nešto radi, onda i jeste vreme da poslušate svoju intuiciju! Vreme za rad i stvaranje je uvek sad i odmah!

devojka je depresivna ne moze da nađe posao
Foto: Pixabay.com

Ko je IZOLIRKA SRBIĆ i kako se dokopala svog prvog miliona za manje od mesec dana?

Mnogi se žale kako ne mogu da nađu posao ili kako nisu dovoljno kvalifikovani za poslove koji se nude. Međutim, to i nije tako istinito! Ako provodite vreme na internetu, a sigurna sam da provodite, onda ste videli koliko besplatnih online kurseva možete da pohađate. Ne gubite vreme i steknite dodatne veštine još danas!

Kada usavršite engleski jezik, već možete da napravite profil na nekoj od mreža koje nude različite vrste poslova. Danas imate priliku da nađete tutore online i da lagano uz kaficu naučite i po koju reč engleskog. Neke od najpopularnijih mreža su Fiverr i Up Work. Ako vas zanima fotografija ili pisanje i prevod tekstova, onda su ove mreže pravo mesto da plasirate svoj CV.

devojka obavlja posao preko telefona
Foto: Pixabay.com

Kako da pravilno postaviš cilj i uspešno ga ostvariš

Ako više volite da pišete na srpskom, onda za početak otvorite profil na Linked in-u.Tu možete dodavati ljude i vremenom dorađivati svoju biografiju ili prevesti na engleski, ako je to potrebno za posao kojim želite da se bavite. Ovde možete javno pokazati svoj rad i kontaktirati kompanije, a takođe i pratiti konkurse koje firme lično izbacuju radi traženja novih radnika.

Drugi način jeste prijavljivanje na biro rada radi traženja posla. Ja iskreno ne znam da li je iko ikada imao sreće ovde, ali svakako je veoma bitno da budete u bazi njihovih podataka zato što će poslodavac koji vas nađe na bilo koji način, tražiti od vas da budete prijavljeni kako bi mogao da dobije beneficije od države kada zapošljava radnika.

devojka cita knjigu pije kafu suma
Foto: Pixabay.com

Kako imati produktivan radni dan od kuće?

Treći način je najlepši! Pratite svoje snove i otvorite nešto svoje! Tako je! Svoju viziju pretvorite u svoju kompaniju. Budite hrabri i borite se da budete sam svoj gazda. Radite onako kako želite, sami odredite radno vreme, uslove, pa čak i platu. Ako želite više novca- radite više, ako želite više slobodnog vremena- onda radite manje.

Čini se da je treća opcija najteža, ali ona će vas ujedno i najviše ispuniti. Započinjanje posla od nule, rad i trud koji uložite biće vam utoliko slađi kada dostignete prve ciljeve. Nekada je bilo zaista teško naći klijente i proširiti posao, a danas je to svima dostupno i sve što je potrebno je da krenete u ovu avanturu! Nemojte da čekate da se sve kockice slože jer se to možda nikada neće dogoditi.

poslovna zena biznis
Foto: Pixabay.com

5 koraka do sreće

Ako niste sigurni šta je to čime želite da se bavite, onda krenite od toga „u čemu sam ja stvarno dobar?”, i neka to bude vaša polazna tačka. Ono što vas izdvaja od drugih je upravo ono što treba da ponudite svetu. Budite autenični i svoji i uvek slepo verujte čak i kada stvari izgledaju nemoguće!

Želimo vam puno sreće u pronalaženju posla i savetujemo da pre pravljenja planova za budućnost obavezno popijete šolju jače crne kafe.

(Kafoholicarke.rs/ Gospodjica Spark)