ljubav
Uz kafu

Superheroji savremenog doba koji ne očekuju HVALA! Mame i tate, ovo je priča u vašu čast!

Ako ste se pitali koji posao je najteži na svetu i niste mogli da se dosetite nijedne zanimljive kategorije, mi ćemo vam pomoći da odgonetnete ovu misteriju! To je full-time job a pozicija se zove roditelj.

Ovo je jedan od onih poslova koje niste tražili, od kog ne možete da pobegnete i za koji ste nesvesno vezali ugovor dok se ne o’ladite! Poželjno je imati veštine brzih ruku, dovitljivost i smisao za maštu, ali ne klonite duhom ako niste taj tip! Nesebična ljubav i briga sasvim će vam biti dovoljne za prvih par meseci neplaćenog rada dok ne steknete ostale sposobnosti.

ljubav
foto: Pixabay.com

Čujte, neplaćenog! Ovaj rad je ustvari plaćen i to debelo, ali to nije neka valuta kojom možete kupiti hleb i mleko u radnji. Ovo je najneprocenjivija valuta koja vam se redovno isplaćuje u jutarnjim osmesima sa tek dva iznikla mlečna zubića, zagrljajima masnim prstićima umrljanim u pire od jabuke, zemlju iz saksije i Bog zna šta još, zatim nežnim uzdahom sigurnosti kada vam dete zaspi na grudima i naravno prvim izgovorenim rečima- tata i mama- upravo u vašu čast.

majke i dete
foto: Pixabay.com

Zatim tu je i vaš lični osećaj zadovoljstva dok gledate kako vaše remek- delo raste upravo tu vama pred očima. Taj osećaj da ste napravili neko dobro ovde na zemlji i da vaš život zaista ima svrhu.

Tajna dugog životnog veka krije se u kafi i cigaretama? Ma da l’ je moguće?!

E sada, svet ko svet. Koliko ljudi- toliko ćudi! Nismo svi isti i ne doživljavamo isto zadatak roditeljstva. Ono na šta bih volela da skrenem pažnju jeste dobročinstvo hraniteljskih porodica i ljudi koji nisu mogli da imaju dece pa su se odlučili da pruže svoju ljubav deci bez roditelja. E ovo je posao od koga ste mogli da pobegnete, da okrenete glavu, ali vi ste odlučili da se zaposlite i da pružite sreću jednom detetu! Za vas jedno veliko SVAKA ČAST!

pinokio ljubav otac i sin
foto: Pixabay.com

Ovo je pravi primer nesebičnosti! Ja verujem da ono što tražite takođe traži vas, tako da sam sigurna da kada se u ovakvim situacijama nađe dobar spoj, da je ova veza toliko neraskidiva da je ni vreme, ni razdaljina, ni vere ne mogu razdvojiti! Meni ovo izgleda kao sudbinska nit! A biti tu za nekog zato što tako sami birate jača je karta od svih karti u špilu! BRAVO!

Majka koja sebe zove Nemajka je neverovatna žena koju mnogi obožavaju

Dok smo deca i dok odrastamo, često ne razumemo svoje roditelje, nerviraju nas, nisu dovoljno cool, ali kada odrastemo i „prošetamo milju u njihovim cipelama“, tek onda počinjemo da shvatamo zašto su neke stvari morale biti onakve kakve su bile. Sada znamo da mame nisu baš bile sigurne koliko toplo da nas obuku, da su očevi želeli na fudbal a morali su da gledaju crtane filmove za uspavljivanje, da mame nisu znale koliko je hrane dovoljno pa su trpale dok ne bljucnemo, da očevi nisu znali kako da nam objasne odakle dolaze bebe a da nas ne uplaše, da su mame celu noć brinule dok smo bili pod temperaturom i stavljale nam ogledalce pod nos da provere disanje, i još mnogo toga nisu znali ali su istrajali!

ljubav
foto: Pixabay.com

KAD SI MAMA MOŽEŠ SVE: Mlada Nikolina hrabro kreće u ostvarenje svojih snova

Možda su preskočili neko letovanje da bismo mi išli na ekskurziju, ili su nosili cele godine jedne patike da bismo mi imali novi bicikl u proleće. Za sve gore navedene žrtve, kao i one za koje nikada nismo saznali, u ime sve dece sveta koristimo priliku da odamo čast velikim herojima koji ne traže platu, orden ni pohvalnicu i koji su uz nas kada je sunčano ali i kada liju kiše! Hvala vam što ste bili deo formiranja naših ličnosti i što ste uvek bili tu!

otac i dete
foto: Pixabay.com

Nikolina i Stefan napravili prvo brašno u vodenici staroj 100 godina

Trenutak je sad i odmah! Odvojite 10 minuta svog vremena i zahvalite se ljudima koji su vas odgajili! Bitno je da se posveti pažnja i oda počast dok još imate kome da je odate. Iskoristite ovaj dan da uz šolju tople kafe posvetite vreme kvalitetnom razgovoru sa ljudima koji su vama posvetili ceo svoj život!

(Kafoholicarke.rs/ Gospodjica Spark)