Uz kafu

Ne mogu da započnem dan bez JUTARNJE kafe: ISTINA ILI LAŽ?

Čim otvoriš oči prvo pomisliš na kafu? Ovo je definitivno tvoja priča!
Foto: Kafoholicarke.rs

Miris jutarnje kafe mnoge vraća u život… A tek ukus… o tome i da ne pričam! Moja ljubav prema jutarnjoj kafi datira još od studentskih dana! Lokacija soba 466 u G krilu Studenjaka i moja cimerka Nevena (sada kuma) koja je uveliko bila navučena na kafu. Svakog jutra budio me je miris sveže skuvane kafe koji je izlazio iz ogromne šolje za čaj.

Kojih se sve priča ta jutarnja kafa nije naslušala! Od ljubavnih jada, preko fakultetskih uspeha i neuspeha, pa sve do šarenih tračeva Studentskog grada. I tako, malo po malo, postade meni navika ta lepa, mirisna jutarnja kafica. Ubrzo nisam mogla da zamislim jutro bez nje. 

Boki Lexington bend: Jutarnju kafu pijem sa suprugom! Razgovaramo pogledima na trenutke

Foto: Pixabay

E sada, postavlja se pitanje: Da li ispijanje jutarnje kafe zaista potreba ili samo navika? Ako mene pitate, to je potreba nastala iz navike. To je nešto što smo praktikovali jer nam je bilo lepo a nakon nekog vremena taj osećaj nam se toliko dopao da bez njega jednostavno ne želimo da započnemo dan. 

Kako imati produktivan radni dan od kuće?

Da li bismo mogli da prestanemo? Mislim da da! Ali jednostavno ne želimo. Lepo nam je da uz jutarnju kaficu listamo novine (ove online ili štampane), gledamo vremensku prognozu na Jutarnjem programu, spremamo se za posao… 

Ta ljubav prema jutarnjoj kafi je kod mene toliko velika, da sam, dok sam radila, ustajala sat vremena ranije kako bih stigla natenane da je popijem i uživam u svim čarima tog malog rituala. 

Foto: Pixabay

Da li bih se razbudila i bez kafe? O da, sigurno! Pa ne postoji ta kafa na ovom svetu koja bi me razbudila bolje nego pogled na sat i saznanje da imam još pola sata do ispita a ja još uvek u krevetu! Desilo mi se i verujte mi da sam se razbudila za milisekundu.  Ne sećam se da li sam ga položila ili ne ali svakako me je koštao jutarnje kafe jer je tada sigurno nisam popila. 

Opet je poenta priče u uživanju. Ako uživamo u ispijanju prve jutarnje, radićemo to svakog jutra. I verovaćemo da nas ona razbuđuje iako i bez toga možemo vrlo brzo da stanemo na noge lagane. Dakle, mi samo volimo da uživamo i da udovoljavamo sebi. Svako na svoj način.

5 koraka do sreće

Foto: Pixabay

Evo kako taj jutarnji ritual izgleda kod mene:

  1. Stavim džezvu vode da provri
  2. Dok ne provri, tuširam se
  3. Zakuvavam kaficu 
  4. Dok se kafica malo ne ohladi, doručkujem
  5. Uživam u ispijanju svog omiljenog napitka i ujedno se šminkam.

Kad ovako započnem dan, iz kuće sigurno izlazim sa osmehom na licu! 🙂 Probajte, nije teško a mnogo znači! Kad vam kažem…

Osmeh kao drugo ja

Budite slobodni i u komentaru ostavite kako izgleda vaše jutarnje ispijanje kafice.

(Kafoholicarke.rs/T.Gojković)