Na kafi sa...,  Uz kafu

Boki Lexington bend: Jutarnju kafu pijem sa suprugom! Razgovaramo pogledima na trenutke

Jedan od omiljenih pevača sa naše scene, Bojan Vasković iz Lexington benda, uz kaficu nam je otkrio koji su njegovi mali kafeni rituali i šta za njega znači ovaj čarobni napitak.
Foto: Kafoholicarke.rs

Čim smo seli u jedan od njegovih omiljenih kafića, naručili smo kaficu (ovog puta po espreso) i razgovor je mogao da počne. Prvo što nam je Boki otkrio, jeste informacija o tome kada je počeo da pije kafu:

Uuu bogami ima dosta. Čini mi se možda već nekih dvadesetak godina. Tamo negde od sedamnaeste, osamnaeste godine – pola života odprilike.

U početku svog kafoholičarskog staža, kafu je pio samo kako bi se razbudio, pogotovu danima kada je dosta pevao u Beogradu a to je nekada bilo i pet, šest noći zaredom. Međutim, između Bokija i kafe, ubrzo se javlja nešto više od same navike za buđenje:

„Meni kafa nije samo kao ukus kafe.. jednostavno to mi je neki trenutak relaksacije. Jedan vid opuštanja i one lepe samoće. Pogotovu volim tu jutarnju kafu kada uzmem novine ali prave novine, ne ove preko telefona.“

Da, da, dobro ste pročitali. Kad god je u mogućnosti Boki prošeta do kioska u komšiluku kako bi nabavio svoj primerak dnevne štampe.

„Volim papirne novine i uz njih jutarnju kaficu. Kada sam u Beogradu, jutarnji ritual izgleda tako“

Foto: Kafoholicarke.rs

Da li kafu pije sam ili u društvu, obično zavisi od doba dana:

„Paa kako kad. Ujutru volim mir. Obično je pijem sa suprugom ali oboje ujutru volimo da ćutimo. Ne volimo mnogo da polemišemo ni da raspravljamo o bilo čemu tada. Pijemo kaficu, ćutimo i pogledima razgovaramo na trenutke. Nekako mi je to jutro jako bitno i to mi je omiljeno doba dana.“

Ovaj savršeni jutarnji užitak, Bojan i Aleksandra često upotpune i laganom muzikom:

“ Volim da pustim nešto lagano, uglavnom je to neka ambijentalna muzika“

Što se izbora kafa tiče, ne bira mnogo. Jedino je bitno da jutarnja bude domaća:

„Pa ja volim i nes kafu, volim i espreso, volim i tursku tako da šta znam… u poslednje vreme dosta pijem domaću kafu. „

Foto: Kafoholicarke.rs

Boki je ponosni tata četvorogodišnje devojčice a za mesec dana stiže i druga beba, pa će se kafa više piti nego sada jer ipak treba ostajati budan do kasno u noć:

„Pa kako da ne, čini mi se da kad se ćerkica rodila da sam pio po pet – šest kafa dnevno dok se nisam navikao. Kasnije shvatiš da to baš i nije toliko dobro, počinje malo i srce da preskače tako da svesti to na neku meru od dve kafe, mislim da je to super.“

Kafu svi pijemo na radnom mestu pa i on:

„Ja obično kada radim, volim pred nastup da popijem kafu. Volim jednu šoljicu… nekad čak i dve popijem.“

Kaže da mu je tada bolja koncentracija:

„Pa daaa, drži me budnim bar jedno određeno vreme.“

Gledanje u šolju nije iskusio, što bi se reklo, na svojoj koži:

„Uuu kad sam bio mali to sam samo gledao kako su naše bake radile. Volele su da prevrću šolju i gledaju u talog. To im je bio neki ritual. Ja tada nisam pio kafu pa mi nisu ni gledale a sada mislim da se to izgubilo. Evo da me ti to nisi pitala ja ne bih znao, totalno sam zaboravio ali eto možda ću se vratiti tom ritualu.“

Predložile smo mu da nađemo kafoholičarku koja zna da gleda u šolju a on je obećao da će doći, popiti sa nama kafu i prevrnuti šolju.

Foto: Kafoholicarke.rs

A dok do toga ne dođe, Lexington bend vredno radi na pripremama za veliki koncert u Areni koji je zakazan za 8. mart sledeće godine.

„Mi se sada pripremamo za taj naš treći veliki beogradski solistički koncert u Areni i želimo da obradujemo dame 8. marta, tako da pravimo neki lepi repertoar i spremamo nove pesme što je nekako najbitnije i tome se najviše radujem. Imamo jako lepih novih pesama i jedva čekam da ih otpevam i da ih publika čuje.“

Mi se radujemo koncertu i već brojimo koliko ćemo kafa ispiti do osmog marta a Boki svim kafoholičarkama poručuje za kraj:

„Uživajte u svakom trenutku jer to je nekako najbitnije. Kafa je trenutak opuštanja, mene uvek na to asocira pa neka bude tako i vama“

(Kafoholicarke.rs/T. Gojković)

Коментари су искључени на Boki Lexington bend: Jutarnju kafu pijem sa suprugom! Razgovaramo pogledima na trenutke