razvod par
Uz kafu

Da li je nedostatak kafe u kući dovoljan razlog za razvod braka?

Da li poštujete običaje? Da li bezuslovno verujete u njih? Običaji i verovanja se razlikuju od grada do grada, od države do države, od kulture do kulture. Koliko god volela i poštovala običaje, sa mnogima od njih se ne slažem i često se zapitam kome je tako nešto palo na pamet.

Ukoliko pomislite na razvod, pretpostavljam da su za to potrebni određeni i konkretni razlozi, ili da jednostavno osećate da više to nije to i da želite da krenete dalje. Sigurna sam da na vašoj „listi“, ukoliko ste se za to odlučile, ne postoji stavka „nema kafe„. Iako je 21. vek širom sveta postoje zemlje u kojima važe neki stari običaji, o razvodu i o braku, koji su „definisani“ pre mnogo godina a odnose se baš na naš omiljeni napitak.

U Saudijskoj Arabji postoji obićaj, koji je i zakonski definisan, da žena stiče pravo da zatraži razvod od muža ukoliko joj muž ne obezbedi dovoljnu količinu kafe. Naravno, žena bi takvu tvrdnju prvo morala da dokaže ali svakako je nešto, kako bismo rekli „van svake pameti“ 😀 . Međutim, nadajmo se da je ovo samo klauzula u zakonu, mada oni su poznati po „čudnim“ razlozima za razvode braka, tako da je moguće i da se ovo dešava.

Foto: Pixabay.com

Zamislite kako bi to kod nas izgledalo… Ustanete ujutru, nema kafe, muž čeka kafu, deca čekaju doručak a vi morate da otrčite do prodavnice. Da ste u Saudijskoj Arabiji mogle biste jednostavno reći „Trči po kafu ili tražim razvod braka“ 😀

5 koraka do sreće

Možemo ovako do sutra ali koliko god volela kafu ipak mislim da se ne treba šaliti sa tako ozbiljnim stvarima, koje vam menjaju život, na bolje ili na gore, u zavisnosti od situacije. Sposobne smo da same sebi obezbedimo dovoljne zalihe kafe ali imajte ovo na umu, ako nekada poželite malo da „štrecnete“ supružnika, bar za 1. april 😀

Kako miris kafe utiče na naše raspoloženje

Da li biste se razveli jer vam muž ne obezbeđuje dovoljnu količinu kafe? Pišite nam u komentarima ili na Instagramu vaše mišljenje o ovome.

(Kafoholicarke.rs/ B. Janković)

Коментари су искључени на Da li je nedostatak kafe u kući dovoljan razlog za razvod braka?