Kako da

Mi obožavamo miris kafe a za njih je poguban!

Ne postoji ništa lepše od mirisa kafe koji se širi kućom, sigurna sam da to misli većina nas ali ne i ONI. A ko su ONI?!

Njihovo veličanstvo insekti, koji sebi daju za pravo da nam unište svaki izlazak u prirodu, koji nam noću zuje oko glave sve dok ujedima ne prekriju naše telo, koji nam gmižu po kući ako nam slučajno posle ručka ispadnu mrvice na pod… recite mi ko to može voleti?! Međutim, svemu ovome može doći kraj uz pomoć našeg omiljenog napitka.

Pogledajte kako miris kafe utiče na naše raspoloženje!

Foto: Pixabay

Šta vam je potrebno:

  • osušeni talog kafe
  • posudica ili aluminijumska folija
  • dugačka šibica

Postupak:

  • nakon popijene kafe talog dobro osušite (ako ste zaboravili to da uradite a želite da se rešite upornih napasti odmah, možete koristiti i mlevenu kafu)
  • talog/mlevenu kafu stavite u neku posudicu ili na aluminijumsku foliju
  • nakon što ste se uverili da nema dece u blizini i obezbedili sve, zapalite talog i udaljite se a miris koji se bude širio rasteraće insekte, oni imaju jako čulo mirisa i ne podnose kafu.
Foto: Pixabay

Rešili ste se upornih letećih insekata ali su vam slučajno ispale mrvice na pod i eto gostiju, u velikom broju, zvanih mravi. Oni nikada ne idu pojedinačno i ako pomislite da ste ih se rešili eto još njih.

Kada sam bila mala volela sam da se igram sa društvom u prirodi i ako bismo slučajno ubili jednog mrava dolazilo je na desetine novih, a naš zaključak je bio da dolaze na sahranu. Od tada ja ne ubijam mrave verujući da će se pojaviti još više njih, već samo pospem osušeni talog kafe ili mlevenu kafu na mesto gde se oni okupljaju i preko noći ne stanu. 😀

Foto: Pixabay

Ako ste probali ove male trikove pišite nam u komentarima ili na instagramu.

Šta još možete uz pomoć našeg omiljenog napitka pogledajte ovde.

(Kafoholicarke.rs/B. Janković)

Коментари су искључени на Mi obožavamo miris kafe a za njih je poguban!