TURSKA KAFA
Svako ko voli domaću kafu, složiće se sa nama da je poseban doživljaj piti je iz fildžana! 😍☕️👌
Domaća kafa je naš omiljeni napitak i volimo ga u svim varijantama. I u Grčkoj i u Bosni i Hercegovini i u Turskoj. Mi je malo drugačije kuvamo, ali kažu da se u Turskoj sprema baš ovako!
Za TURSKU KAFU potrebno je:
- kvalitetna domaća kafa bez surograta u sebi
- voda
- šećer po potrebi
Priprema:
- Kašičicu kafe zalijete sa šoljicom vode, ako pijete slatku, šećer stavljate zajedno sa kafom. Sve to promešate i pustite da se kuva na laganoj temperaturi! Treba strpljenja, ali što je temperatura manja, pena je veća! Kada se pena podigne, obavezno prvo kašičicu pene sipajte u šoljicu, pa onda ulijte kaficu iz džezve!
Bakin recept za savršenu domaću kafu
Pozovite komšinicu ili najbolju drugaricu i uživanje može početi!
Evo kako nas dve pripremamo tursku kafu u zlatnoj džezvi:
(Kafoholicarke.rs)