banana susi recept
Recepti,  Slatkiši

Kako se jedna banana zaljubila u kafu

Koliko ste daleko spremni da idete zbog ljubavi? Da li prava ljubav iziskuje zrtvu ili je to samo mit iz španskih serija? Evo koliko je jedna banana bila spemna da se žrtvuje zbog prave ljubavi…

Bio je to dan kao i svaki drugi, a ova banana nije ni slutila koliko će se njen život promeniti iz korena. Bukvalno, iščupali su je iz korena! Ova i jos mnoge banane završile su u korpi i nakon dugog putovanja preko mora, završile su u jednom marketu u Srbiji.

Banana je počela da gubi boju i više se nije osećala jako. Bilo joj je potrebno da je nešto prodrma, da je vrati u život! Nakon što su je stavili u gajbu, ona je tu ostala par dana da leži nepomično.

Kako da napravite hranljivi smuti sa kafom

Jedne srede, prošla je neka mušterija sa kafom za poneti, i taj opojan miris je našu bananu udario u glavu! Emocije su kuljale u njoj, naprasno je shvatila – kofein je ono što joj treba da je vrati u život! Gospođa koja je nosila kafu, uzela je ovu i još par banana i odnela ih kuci.

Te veceri je žena imala goste pa je odlučila da ih počasti jednim finim dezertom. Banana je postajala sve nervoznija i više nije mogla da čeka susret sa kafom o kom je maštala od onog momenta u marketu. Međutim, žena je stavila banane u frižider na par sati, što je i bilo dobro za našu bananu, da malo ohladi glavu.

Nakon nekog vremena, gospođa je izvadila banane iz frižidera, oljuštila ih i uzela NOŽ! Smrt! O, zar sad, u ovom času?! – jecala je banana.

Žena je banane namazala Nutelom pomešanom sa kuvanim kapućinom i vešto obložila mlevenim lešnikom. Kakvo čudo! Kakva ekstaza! Kada su se kafa i banana dodirnule, bila je to prava eksplozija ukusa! Bio je to spoj nespojivog, pogresan ali ipak tako pravi! 

Da li ste nekada pojeli saksiju? Pravo je vreme da to uradite jer mi ih pravimo od kafe i čokolade

Gosti su bili prezadovoljni i tražili su recept od ove divne domaćice. DA! Nikada nije kasno! Naša banana, iako je mislila da joj je došao kraj i da za nju nema nade, iako su je mrcvarili, hladili, otvarali, sekli, vukli po mrvicama lešnika, ipak je uspela da pronađe pravu ljubav i još jednom se vine do visina! 

banana susi recept
Recept za Banana suši:
U šoljicu krema ulititi malo ohlađenog skuvanog kapućina.
Tom smesom premazati bananu i uvaljati je u mrvljeni lešnik.
Staviti u frižider na pola sata i potom seći na male komade.

Uživajte u ovom receptu sa voljenom osobom! I ne zaboravite – ljubav sve pobedjuje!

ONA JE OTIŠLA NA STUDIJE A ON JE KRENUO ZA NJOM: Smuvali su se na petak 13. i zaljubljeni su isto kao i pre 11 godina

(Kafoholicarke.rs/ Gospodjica Spark)