Uz kafu

Letnja horor priča: Evo kako da se zaštitiš od dosadnih komaraca

Uskoro nam stiže leto, a sa njim i najdosadniji insekti na svetu celom. Evo kako da ih se rešite.

Ako u prostoriji postoji jedan komarac i sto ljudi, on će samo mene ujedati dok se “ne najede”. Verujem da nisam jedina sa ovim problemom ali našla sam rešenje i delim ga sa vama.

Zapravo, radi se o biljkama čiji mirisi neverovatno iritiraju dosadne komarce.

1.MENTA

Menta ili, kako je mnogi zovu, nana se dosta koristi protiv komaraca ali i drugih insekata. Kažu da njeno ulje može ubiti larve nekoliko vrsta insekata. Savet je da je posadite uz prozor i povremeno protrljate njene listove.

Da li biste pastu za zube zamenili zdravim uljem?

2. LAVANDA

Ako koristite organske proizvode sa lavandom, trebalo bi da vas komarci zaobilaze u širokom luku. Kako stručnjaci kažu, lavanda negativno utiče na komarce, muve, pa čak i moljce. Ako niste ljubitelji ovakvih proizvoda, jednostavno zasadite ovu biljku u dvorištu ili u saksijama na terasi. Lepa je i štitiće vas. 🙂

Foto: Pixabay.com

3. BOSILJAK

Miris bosiljka će vas pre svega opustiti, a potom i rasterati komarce. Saksiju možete držati na stolu kao dekoraciju i komarci vam neće prilaziti.

4. RUZMARIN

Ne morate ga nositi na reveru. 🙂 Ali neka bude u blizini… Najdelotvorniji je ako se zapali, vama lepo miriše a dosadni komarci će pobeći glavom bez obzira. Idealan je za zaštitu na roštiljanju: par grančica stavite u vatru i uživajte.

Mi obožavamo miris kafe a za njih je poguban!

Ako vam je poznat još neki način zaštite od komaraca, pišite nam u komentarima ili na našoj Instagram stranici.

(Kafoholicarke.rs)