karate nada saric evropa sampionat
Na kafi sa...,  Uz kafu

Budućnost je u sportu, a ona je NADA SRBIJE!

Koliko puta nedeljno se zaista bavite sportom? Psiholozi nam poručuju da je sport jedan od najboljih načina da se otarasimo stresa.

Zamislite iznervira vas šef, a vi se sjurite u teretanu i svom snagom udarate u dzak dok mislite na njega! Vi se oslobodite stresa, šef preživeo, plus vaše telo će izgledati nerealno dobro! Ovo zvuči kao dobitna kombinacija! Danas razgovaramo sa Nadom Sarić koja je udaranjem u dzak upisala svoje ime u istoriju srpskog karatea!

Nada saric pehar
Foto: Privatna arhiva/ Nada Sarić

Na kafi sa dizajnerkom Katriel Accessories: Neuspeh za mene nikada nije postojao kao opcija

Dok zakuvavam jaču crnu kafu, kako je i red, jer danas pričamo sa jednom jakom ženom, Nada nam otkriva kako je sve počelo.

Karate u Trsteniku postoji već oko 50 godina u okviru raznih sekcija, a ja sam počela sa svojih 6 i po godina, kao najmlađa u već oformljenom Karate Klubu (pri Sportskom Društvu Partizan). Pored toga što sam bila najmlađa, bila sam i jedna od retkih devojčica koje su se tada bavile ovom veštinom. Posle prvog treninga, više nikada nisam napustila karate“, priseća se ova šampionka nostalgično.

nada saric ivana zamfirovic
Foto: Privatna arhiva/ Nada Sarić

Pritisak društva? Evo kako da ga se rešite u 3 jednostavna koraka!

Nadin uzor od samog početka bio je jedan jako poznat borac sa TV ekrana.

„Sada mi je smešno, ali idol mi je tada bio Bruce Lee, čiji su filmovi u to vreme bili aktuelni i veoma popularni. U želji da i ja postanem borac za pravdu i da se suprotstavim „negativcima“, trenirala sam sve ozbiljnije i sve bolje“, kroz osmeh nam priča ova karatistkinja.

Nada saric sin
Foto: Privatna arhiva/ Nada Sarić

Nada je osvojila mnogo turnira! Bavila se i katama i borbama. Na prvenstvu Evrope 2014 -e godine u Belgiji osvojila je treće mesto u borbama. Sledeće godine, ekipno je odnela drugo mesto na šampionatu Evrope, a dve godine kasnije, u Dablinu osvojila je prvo mesto u borbama. Pored mnogobrojnih medalja i pehara, više puta je birana za najbolju sportistkinju svog rodnog grada.

„Ako govorimo o karateu, sigurno je da su mi najveća dostignuća Svetske i Evropske šampionske titule. Što se tiče obrazovanja- završene Specijalističke studije na Sportskoj Akademiji i Izbor za najboljeg studenta za 25 godina postojanja Sportske Akademije u Beogradu. A najveće životno dostignuće je to što sam se ostvarila kao majka jednog radoznalog dečaka koji me čini veoma srećnom“, priča nam Nada.

Nada Saric Prva Petoletka karate klub trening
Foto: Privatna arhiva/ Nada Sarić

Žene sveta, ujedinite se!

Treninzi su sastavni deo njenog svakodnevnog života! Ako ste se ponadali da vremenom posustaje, moraćemo da vas razočaramo!

Moj trening, dok sam bila takmičar, je uvek bio preko granica izdržljivosti. Sebe nikada nisam štedela i uvek sam se vodila time da mogu još bolje i još više. Kao trener sam malo tolerantnija, iako to takmičari ne primećuju. Zahtevam da svako da svoj maksimum„, naglašava nam ova višegodišnja šampionka.

I ovo je zaista tačno, mogu lično da potvrdim! I sama sam trenirala 7 godina u klubu Prva Petoletka, i mogu vam reći da nema stajanja dok kimono ne bude mokar!

KK prva petoletka nada saric sara
Foto: Privatna arhiva/ Nada Sarić

Plivanje izvan bova! Pomerite svoje granice i suočite se sa strašnim dubinama!

Neki ljudi tvrde da ako voliš ono što radiš- ne moraš da radiš ni jedan dan u svom životu, što je Nada i potvrdila.

„Sanjala sam o putovanjima, takmičenjima, pobedama, prijateljstvima… Veliki sam avanturista. Sve mi je to omogućio karate. Kada voliš to što radiš i kada to bezrezervno i sa puno ljubavi radiš, celim svojim bićem, onda je i uspeh zagarantovan! To bi bio i moj savet da se dostignu ciljevi“, kaže Nada i dodaje da za nju još uvek nije kraj.

karate trening JKA shotokan
Foto: Privatna arhiva/ Nada Sarić

Posećujem dosta seminara i usavršavam se teoretski, jer je karate cela jedna nauka. Cilj mi je da stvorim svetski priznate takmičare, da putujem i otvorim puteve mlađima, da budem dobar SENSEI. Moj moto je Veruj u sebe i ostani dosledan svojim snovima„, zaključuje Nada.

KK prva petoletka nada saric sara
Foto: Privatna arhiva/ Nada Sarić

„Borite se u svojoj zemlji i za svoju zemlju, sve što radite, radite sa ljubavlju i ne pokleknite duhom pred trenutnim neuspehom“, savetuje omladinu ova uspešna žena.

Čuli ste! Nema odmora dok traje obnova! Samo sa jakom verom i NADOM možete pobediti sve! Bavite se sportom i uvek radite na sebi. Mi vam želimo ugodan dan i šaljemo sportski karate pozdrav „OS“!

Za ove kišne dane naša topla preporuka je domaća bela kafa.

(Kafoholicarke.rs/ Gospodjica Spark)