Uz kafu

Evo kako san utiče na lepotu

Da li izgledate umorno, imate podočnjake i bore? Ne brinite, postoji besplatan lek za sve te probleme!

Nedostatak sna je veliki neprijatelj kože i lepog tena. Svesni smo da priča o „lepoti spavanja“ nije nova međutim zbog ubrzanog načina života sve je teže postići je… ali NIJE NEMOGUĆE!

Ćelije naše kože imaju prirodni ritam funkcionisanja od 24 sata, one se u toku dana troše, a za vreme spavanja obnavljaju. Ćelije lica se tokom sna oporavljaju do osam puta brže i na taj način kvalitetan san utiče na vašu lepotu!

Dok spavamo naše telo leči samo sebe, dovodi hormone u „normalu“ i čisti nepotrebne toksine iz našeg organizma a nedovoljno sna može znatno narušiti ravnotežu celog organizma.

Evo kako da proverite koliko brzo vam radi mozak

Hormon rasta pomaže u stimulaciji proizvodnje ćelija kože. Kada ne spavate dovoljno, vaše telo ne oslobađa hormon rasta i oslobađa više hormona stresa – kortizola. Hormon stresa može povećati razgradnju kolagena i dovesti do pojave bora, akni i bubuljica na vašem licu.

Pored bora, akni i bubuljica osetljiva koža takođe može biti simptom nedostatka sna jer utiče na prirodnu barijeru kože koja može dovesti do suvoće, iritacije i povećane osetljivosti kože.

Photo: Pixibuy

Pored kvalitetnog sna bitno je istaći da na spavanje odlazite čistog lica, jer šminka zatvara pore i sprečava kožu da diše.

Još jedan trik koji će vam pomoći da se probudite bez bora je način spavanja, spavajte na leđima. Konstantan pritisak na kožu u toku sna može uzrokovati stvaranje nabora. Kod mlađih osoba ti nabori će nestati odmah, ali sa godinama, elastin i kolagen više nisu toliko „jaki“ tako da će se zadržati na koži.

U dvadesetim je ostala bez kose ali to je nije slomilo: Ovo je njena ispovest!

San je hrana za vaš mozak, telo i kožu… zbog toga spavajte između sedam i devet sati i ujutru ćete biti kao novi 🙂 . Ako vas ništa ne može naterati da odete u krevet na vreme setite se da mladalački izgled vaše kože zavisi od vašeg sna i neka vam to bude motivacija!

U pidžami i vunenim čarapama obišla sam pola sveta

Pišite nam u komentarima ili na Instagramu da lli imate kvalitetan san? Šta mislite, kako san utiče na vaš izgled?

Ovih 5 trikova će vam pomoći da imate kvalitetniji san.

(Kafoholicarke.rs/ B. Janković)