Uz kafu

10 najstrožijih pravila koje svaka princeza mora da poštuje

„Da je biti princeza lako, princeza bi bio svako“! U britanskoj kraljevskoj porodici ima više pravila nego što možemo i da zamislimo, neka od njih su prestroga a neka presmešna!

Megan Markl i princ Hari su glavna tema ovih dana, mi se ne mešamo u tuđe živote i odluke ali znatiželjno smo istražile koja su to pravila koja jedna princeza mora da poštuje.

Svaka od nas je u nekom periodu svog života poželela da bude princeza. Prekrasne haljine, balovi, neodoljivi princ na belom konju… sve je to nešto što nam je oduzimalo dah. Međutim, realnost je ipak malo drugačija, postoje benefiti koji olakšavaju život jedne princeze ali postoje i jasno definisana pravila koja jedna princeza mora da poštuje!

Foto: Pixabay.com

Predstavljamo vam 10 striktnih pravila koja princeza mora da poštuje:

  • Kada kraljica završi sa jelom svi moraju završiti

Ako ste gladni, nema jela, čeka se da počne kraljica, niko ne sme da počne svoj obrok ako kraljica nije počela. Kada kraljica završi svoj obrok i prestane sa jelom, svi moraju da prestanu da jedu, bez obzira na to da li su i dalje gladni. S obzirom na to da sam gurman i da obožavam da jedem, ovo mi je nezamislivo.

  • Kraljevski parovi se ne drže za ruku

Jasno mi je da je zabranjeno ljudima da dodiriju članove kraljevske porodice ali mi nije jasno zbog čega mladi bračni par ne sme da se drži za ruku. Daleko od toga da je potrebno da se „vodaju“ ali ponekada kada oni to požele, što da ne? Nije smrtni greh 😀

Foto: Pixabay.com
  • Garderoba za sahranu

Članovi kraljevske porodice, kada putuju u inostranstvo, u svom koferu moraju da imaju garderobu pripremljenu za sahranu. Neka se nađe, za svaki slučaj. Morbidno ali praktično…

  • Kraljičina je uvek prva i poslednja

Kraljica uvek prva započinje i završava razgovor. Razgovor se ne može završiti kada njen sagovornik smatra da treba već se i za to pita, ni manje ni više, nego kraljica. Što bi se kod nas reklo „skrati jezik i radi kako ti se kaže“… već vidim da bismo obe pale na ovom ispitu 😀 Ni „P“ od princeze ne bismo imale 😀

  • No selfie i društvene mreže

Od svih članova britanske kraljevske porodice se zahteva da ne koriste društvene mreže. Ovo pravilo je uvedeno zbog zaštite privatnosti, koju bi mediji mogli negativno da iskoriste. Slikanje selfia je takođe zabranjeno jer kraljevskoj porodici se „ne okreću leđa“. Ovo bih nekako i preživela, ali uzalud, već sam pala na ispitu za princezu 😀

Foto: Pixabay.com

Vaših 10 fotografija sa najviše lajkova

  • Tijare i krune pod specijalnim uglom

Tijare i krune mogu nositi samo udate žene. Pre mnogo godina, tijara se nosila napred na glavi, dodirivala je čelo. Sada postoji drugačije pravilo i tijara se nosi na sredini glave ili još više pozadi, kada se gleda sa strane mora da bude pod uglom od 45 stepeni.

  • Kako dame sede

Da li ste se zapitali šta je najgore što žena u kraljevskoj porodici može da uradi? Verovali ili ne, jedna od najgorih stvari koje žena može da uradi je da prekrsti noge. Njihove noge uvek moraju da budu spojene i dozvoljeno je da se blago iskrive na jednu stranu ali kolena sve vreme moraju da budu spojena.

  • Držanje šolje za čaj

Vreme za čaj je veoma važno za kraljevsku porodicu. Uslovljeni su da piju čaj i još dok to rade moraju da poštuju određena pravila. Drška na šolji se drži palcem i kažiprstom, isto kao i tacnica. Trag karmina na šolji se smatra veoma nepristojnim ponašanjem, tako da kada se pije čaj, šolja se stavi u usta, ne na usne, kako na rubu ne bi ostao trag. I dok se pije čaj pogled mora da bude usmeren ka šolji.

Foto: Pixabay.com

Da li biste dali 100.000 dinara za kilogram kafe, ako bi vam bio garantovan savršen ukus bez gorčine?

  • Pravilno lakiranje noktiju

Ženama u kraljevskoj porodici nije dozvoljeno da lakiraju nokte u koju god boju žele, odnosno tamne boje ne dolaze u obzir. Dozvoljeni su samo neutralni tonovi i nude nijanse. Nokti moraju biti uredni i negovani. Kraljica od 1989. godine koristi istu nijansu svetlo rozog laka za nokte. Punih 30 godina ne promeniti nijansu laka za nokte, malo je tužno.

  • Nema spavanja pre kraljice

Posle ručka i popodnevne kafe biste dremnuli malo a u domu ste kraljice. A pa ne ide to tako 😀 svi moraju bitni budni dokle god je i kraljica budna. Humano, nema šta!

Teško je razumeti ova pravila, a o primeni istih i da ne pričamo. Ako hipotetički gledamo, iz ovog ugla, nikada ne bih poželela da budem princeza, jer se u tom slučaju gubi samostalnost u donošenju odluka kao i deo ličnosti… morate se ponašati kako je napisano a ne kako vi sami u tom trenutku želite. Biti princeza sigurno ima i mnogo dobrih stvari, npr. nikada ne kuvaju, ne čiste, ne peglaju… 😀 Pišite nam na Instagramu ili u komentarima da li biste nakon ovih saznanja voleli da budete princeza?

On je devojci svog života priredio prosidbu iz bajke

(Kafohoičarke.rs/ B. Janković)