dzeni martin
Na kafi sa...,  Uz kafu

Dženi Martin: „Ne kajem se što često biram teži put“

Dženi Martin, koju je publika u Srbiji upoznala preko YouTube-a i Instagrama, gde je prati više od 210 000 ljudi, za Kafoholicarke.rs govorila je o svom životu u Srbiji.

Ova talentovana Španjolka u našu zemlju stigla je zbog dečka. Prepoznala je pravu ljubav i pustila da je odvede daleko.

Imala sam vezu sa svojim dečkom na daljinu već 3 godine i zaista smo morali da nađemo rešenje. Nakon razmišljanja, odlučili smo da bi bilo dobro da dođem da živim u Srbiju i veoma sam srećna što sam donela tu odluku jer nisam pogrešila“, otkriva nam Dženi.

Kada je došla u Srbiju, imala je samo 22 godine i potpunu podršku svoje porodice.

Dzeni Martin roditelji
Foto: Privatna arhiva/Dženi Martin

„Moja porodica me je od prvog trenutka podržavala. Mislim da su i oni shvatili kako se osećam zato što su jako rano napustili svoje domove zbog ljubavi, tako da nisu postavili prepreke“, priča nam Dženi i naglašava da Uroš nije morao da prolazi rigorozne testove kod njenih roditelja.

„Moji roditelji su Uroša od početka prihvatili. On je osoba sa šarmantnom ličnošću i nemoguće je ne voleti ga. Oni su bili veoma srećni jer je on poseban dečko i jedan od onih koje ne možete često naći“, sa osmehom na licu priča ova lepa Španjolka.

ONA JE OTIŠLA NA STUDIJE A ON JE KRENUO ZA NJOM: Smuvali su se na petak 13. i zaljubljeni su isto kao i pre 11 godina

Da je srpski jezik težak, to svi znamo, a Dženi često voli da kaže u šali da ona bolje priča srpski nego Uroš španski.

„Srpski jezik je jako težak, mislim da sam ga dobro savladala za ovo vreme koliko ga učim. Ali imam još mnogo da naučim. Mnogo reči jos uvek ne mogu da izgovorim, a neke od njih su: “ćevapčići“, “menjačnica“, “predodređenost“ i moram da kažem da često mešam ČARAPE I ŠARGAREPA. Nemojte me pitati zašto… Ni sama ne znam“, otkriva nam Dženi.

dzeni martin i uros
Foto: Privatna arhiva/Dženi Martin

Ovu talentovanu devojku na Instagramu prati preko 210 hiljada ljudi. Veoma je uspešna u svom poslu i deluje kao odgovorna osoba kojoj nisu potrebne drame i skandali.

„Svako u životu bira svoj put. Ja sve što radim u životu trudim se da radim pozitivno i sa osmehom. Ne kajem se što često izaberem teži put. Kad je put težak veće je zadovoljstvo uspeha„, naglašava Dženi.

5 koraka do sreće

Ona ne krije svoje talente kojih ima mnogo a blagu prednost bi ipak dala samo jednom zanimanju.

„Često mi kažu da sam rođena za scenu i reflektore. Završila sam glumu i išla sam u srednju muzičku školu. Obožavam da igram i pevam… Ako bih morala da biram između glume i muzike… Prednost bih dala muzici. San mi je bio kad sam bila mala da postanem pop zvezda a i dalje mi je„, otkriva nam ova talentovana devojka.

Kada se preselila u Srbiju, život joj se promenio ali na bolje. Najviše je zadovljna promenom u poslovnom smislu.

„Sa poslovne strane postoji razlika. U Španiji sam imala običan posao u kancelariji od 9-16 i nisam imala vremena za sebe. Sada mi se život promenio. Radim ono što volim i svoj sam šef. Obožavam svoj rad, jer sebe smatram veoma kreativnom osobom i pre nisam imala priliku da se izložim svojoj kreativnosti. Sa druge strane, tamo sam zivela sa porodicom i stalno se družila sa svojim drugaricama“, priča nam Dženi i otkriva da joj baš oni najviše nedostaju.

„Naravno, najvise mi nedostaju moji roditelji i drugarice. Ali mi naravno na trenutke nedostaju okean, palme, mesto gde sam odrasla i letnje vreme u Decembru“, sa setom priča Dženi i dodaje da sticanje novih prijatelja u Srbiji njoj nije predstavlajlo problem.

Od poslednjeg mesta na listi do putovanja iz snova

„Svi počeci su teški a običaji i mentaliteti ljudi različiti. Sebe smatram veoma otvorenom i komunikativnom osobom i mnogo volim da se družim. Naravno, trebalo mi je vremena, ali nije bilo komplikovano. U isto vreme moram da kažem da sam osoba sa ne puno pravih prijatelja, moj spisak nije dugačak, ali oni koji su tu, na njih uvek mogu da računam„, kaže ova mlada devojka.

dzeni martin
Foto: Privatna arhiva/Dženi Martin

Kako stalno govori, obožava Srbiju. Na jela se već navikla a kakva li je situacija sa našim tradicionalnim srpskim kolom?

„Mislim da sam se već navikla na srpsku kulturu. Sprska nacionalna jela i pića obožavam i mogu reći da sam vežbala da igram nekoliko vrsta kola, još uvek nisam sve savršeno savladala ali mislim da sad igram jako dobro.
Imala sam priliku da na nekim venčanjima to i pokažem„, kaže Dženi koja inače obožava da igra pa je i pokrenula izazov „Ostanite kod kuće i igrajte“ koji je izazvao veliko interesovanje na društvenim mrežama.

Kako imati produktivan radni dan od kuće?

Ova šarmantna devojka, pravi je primer da kada nešto zaista želite, sa dovljno truda to možete i da postignete. Kada baci pogled na period iza sebe, zadovljna je i sigurna da bi ponovo sve isto uradila.

„Ako bih uspela da vratim vreme, mislim da bih napravila istu odluku. Za sada se ni zbog čega ne kajem, samo uživam u životu“, kaže Dženi koja je vredna i u izolaciji.

„U ovoj ozbiljnoj situjaciji u kojoj se nalazimo, dane u karantinu pokušavam da ispunim konstruktivno. Radim na sebi, trudim se da stvaram nov kontent za moje socialne mreže i naravno da uživam sa svojim dečkom u našem toplom domu“, otkriva nam Dženi.

Humanost na delu: Ako ste zaraženi korona virusom, Pavlica će besplatno čuvati vašeg psa!

View this post on Instagram

Sad postujem stare slike 🙈

A post shared by Jenni Martín ✨ (@jenniimartin) on

Dženi obožava da pije kafu i to ne samo u kafiću. Rado ih priprema i kod kuće.

„Često kafe spremam i pijem kod kuće. Obavezno jedna ujutru a ponekad i drugu oko 16h ili 17h. Ali ne više od 2 kafe dnevno, zato što sam već osoba sa puno energije i hiperaktivnosti pa bi me veći broj kafa učinio nepodnošljivom„, našalila se Dženi.

Za sam kraj našeg razgovora, Dženi je poslala poruku svim ljudima koji su nezadovoljni ali nisu hrabri da nešto promene jer se plaše rizika i promena.

„Ja bih im poručila da budu istrajni u onome što rade, da se trude da budu hrabri. Da nikad ne odustaju od svojih ciljeva. Put ka uspehu je težak i pun prepreka ali se moramo stalno boriti“, zaključuje Dženi.

(Kafoholicarke.rs/B. Janković)