katriel nakit
Na kafi sa...,  Uz kafu

Na kafi sa dizajnerkom Katriel Accessories: Neuspeh za mene nikada nije postojao kao opcija

Mlada, a već vrlo uspešna dizajnerka Danijela Jonović, vešto stvara unikatni nakit za ekskluzivne i posebne prilike, Katriel Accessories. Svakodnevno na svom profilu prezentuje raskošne komade svim ljubiteljima dobrih komada nakita, a nama uz kafu otkriva kako je sve počelo.

„Sasvim spontano, mislim da su se poklopile zvezde. 🙂 U životu nikad nisam mogla da odolim dobrom komadu nakita. Iako sam ga oduvek rado nosila, do pre par godina nikad nisam pomišljala da ću se baviti izradom istog. Sve je zapravo počelo spontano, kada sam napravila prvu krunu„, otkriva nam Danijela i naglašava da su ljudi odmah prepoznali njen talenat.

„Moram da priznam da kad sam shvatila da apsolutno uživam u stvaranju unikatnog nakita i da se taj nakit ljudima dopada, odmah sam odlučila da svoju ljubav pretvorim u brend koji će deliti vrednosti sa ljudima sličnim meni“, kaže nam ova mlada dizajnerka.

Sam početak proizvodnje, izgledao je isto kao i danas. Danijela sama pravi svoje komade i uživa u tome.

„Proizvodnja me uvek asocira na mašine i masovnu proizvodnju, a u mom slučaju to je apsolutno drugačije. U svakom komadu nakita se nalaze sati ručnog rada, kreativnosti i strpljenja. I da, svaki komad nakita ja sama izrađujem. Za sada dosta vremena ulažem u kreiranje i pravljenje nakita, ali planiram da uskoro proširim tim da bih mogla da odem na zasluženi odmor. 🙂 Danas sve što želite možete da naučite putem interneta, ako samo guglate ono što vas zanima dobićete bezbroj materijala, tako sam i ja krenula“, ističe Danijela i otkriva nam koji je njen omiljeni komad nakita.

5 koraka do sreće

„Onog trenutka kada vidite logo Katriela, jasno se nameće odgovor da je to kruna jer je sve od nje krenulo, a naravno i zbog simbolike koju nosi. Međutim, omiljeni komad je onaj koji je u skladu sa senzibilitetom dame za koju dizajniram i često se oduševim koliko određeni ukras izgleda mnogo lepše na devojci koja ga je odabrala. Omiljeni komad je onaj koji ona nosi samouverena i nasmejana. A kada sam ja u pitanju, to su definitivno minđuse u kombinaciji sa narukvicom„, zaključuje mlada dizajnerka koja radi dva posla i koja pored brojnih obaveza i pritisaka nikada nije pomišljala da odustane.

Nisam tip osobe koja odustaje ni u poslu, ni generalno. Da li znate da mi se desava da zaboravim na vreme dok izrađujem nakit i neretko se desava da nismo odmah „u ljubavi“ ali po zavrsetku, legnem spokojna i namerno ga postavim blizu prozora ne bi li se udružio sa prvim suncem i dočekao me u punom sjaju kad otvorim oči. Dok pijem kafu i gledam ga zaljubljeno znam da sam na dobrom putu i ništa mi na dalje ne padne teško, mogu raditi i 5 drugih poslova, dok su u službi mog sna, za koji dišem“, ponosno nam kaže ova talentovana devojka.

Danijela nesumnjivo ide u korak sa vremenom i modnim trendovima. Sa njenim komadima nakita, sigurno nećete biti van trenda.

„Obzirom da je u pitanju nakit za ekskluzivne i posebne prilike neminovno je da pratim trendove  i u modnoj i u industriji nakita. Kada je u pitanju aktuelna sezona u trendu su slatke pufnaste suknje, holografski materijali, šljokice i sjaj, tako da je bio pravi izazov osmisliti prateći komad nakita i tu sam se strogo držala svedenosti u dizajnu. S druge strane, gola ramena su uvek zavodljiva pa sam osmislila setove nakita koji će zavodljivosti upotpuniti glamurom i elegancijom.

Takođe su atraktivni asimetrični krojevi uz koje obožavam da kombinujem autentičan češljić od kristala. U poslednjoj kolekciji „Hollywood glam“ možete pogledati par predloga.

Savršen spoj krhke ženske prirode, njene dobrote i nežnosti sa jedne strane i snage, hrabrosti i neustrašivosti koju u isto vreme žena poseduje, za mene je nepresušni izvor inspiracije„, kaže nam Danijela i otkriva koja je tajna njenog uspeha.

„Svi mi drugačije zamišljamo i doživljavamo uspeh. Za mene je uspeh da se budim nasmejana, da zaspim u miru, da u svakom trenutku znam da sam dala sve od sebe i radila najbolje što sam umela… da sam mnogo puta radila stvari koje mi se nisu radile, ali nisam dozvolila izgovorima da budu glasniji. Da sam se tresla od treme svaki put pre nego bih kliknula dugme live na instagramu, da noć pred svaku emisiju nisam spavala… da sam neretko bila uplašena i hrabra istovremeno, ali nisam odustajala. Da sam verovala i maštala kada mi nije išlo. Jednostavno, neuspeh za mene nikada nije postojao kao opcija. Možda izgleda kao tajna, ali zapravo za mene je to prirodan način življenja“, naglašava ova srećna devojka.

Danijela, čiji nakit nose i poznate dame, ima savet za sve koji nemaju hrabrosti da prate svoje snove.

Savet je da pročitaju knjigu Tare Mor „Veliki iskorak“ i suoče se licem u lice sa svojom unutrašnjom kritičarkom i mentorkom, svojim strahovima,  uverenjima… Podsetiče ih na sve odgovore koji cupkaju i čekaju da im pruže ruku. Meni je promenila život„, otkriva Danijela.

Kako da pravilno postaviš cilj i uspešno ga ostvariš

Uz poslednji srk kafe, Danijela nam je otkrila koji komad nakita bi trebalo da poseduje svaka žena na duže staze.

„Na duže staze bi trebalo posedovati „nakit za prvu pomoć„. Češće kupujemo jednostavnije odevne kombinacije zbog praktišnosti kombinovanja sa detaljima. One pretežno zahtevaju pompeznije minđuše. Izdvojila bih i kristalni čoker koji se odlično uklapa uz najjednostavniju pamučnu belu košulju i vi ostavljate potpuno drugačiji utisak, ukoliko prilika to zahteva. Dakle, kristalni čoker u kombinaciji sa diskretnim minđušama i par glamuroznih minđuša„, zaključuje ova dizajnerka.

(Kafoholicarke.rs)