Kako zameniti šećer za med u receptima
Jede vam se omiljeni kolač ali u njega ide dosta šećera, nikakav problem. Domaćice oktirvaju kako šećer zameniti medom.
I ptice na grani već znaju da se za šećer govori da nije ni malo zdrav. Na nama je da li ćemo verovati ili ne. Da li ćemo nastaviti da ga koristimo ili ćemo mu tražiti zamenu, jer omiljeni kolači se ipak moraju praviti.
U slučaju da se odlučite za varijantu bez šećera, iskusne domaćice našle su zamenu i to u vidu meda. Jedino na šta moramo obratiti pažnju je odnos ove dve namirnice, jer struktura meda i šećera nije ista.
Kako da napravite hranljivi smuti sa kafom
Kažu da jednu supenu kašiku šećera (oko 15 grama) menja jedna kafena kašičica meda (oko 5 ml). I još jedna bitna stvar. Pošto je med tečan, u receptu treba za nijansu smanjiti ostale tečne sastojke.
To je to! Ako mislite da je šećer štetan, vrlo jednostavno ga možete zameniti sa zdravom varijantom, a nama javite u koje ste to recepte stavlili med umesto šećera.
Imate džem od šljiva a jedu vam se mafini? Imamo recept za vas
(Kafoholicarke.rs)