Ivona Grgić
Na kafi sa...,  Uz kafu

Šišali su je na kratko a sada zvanično ima najlepšu kosu u BiH

Kako je od kratke došla do najlepše kose BiH, uz kafu nam otkriva Ivona Grgić.

Ova simpatična devojka, zanosne kose, dolazi iz Tuzle. Završila je Kriminalističku školu, govori čak 7 jezika i trenutno nosi titulu najlepše kose Bosne i Hercegovine. Na Instagramu je prati više od 37 hiljada ljudi, a sa nama je, uz online kaficu, podelila priču o tome kako je od kratke kose došla do duge i negovane.

„Kosa mi je uvijek bila bolna tačka, možda zato što me mama uvijek šišala na kratko. U tom periodu sve djevojčice su imale prelijepu, dugu kosu, a ja ne. Moje putovanje prema željenoj dužini kose počinje 2008. godine i na tom putu sam morala naučiti mnogo toga„, otkriva nam Ivona koju na Instagramu možete naći pod imenom Zlatokosa.bh.

Nije joj bilo lako, ali je bila odlučna u želji da ima dugu, lepu i negovanu kosu.

Ivona Grgic
Foto: Privatna arhiva/Ivona Grgić

„Bilo je veoma teško ubrzati rast kose, održavati vrhove zdravima i dobiti željenu boju kose. Zbir svog truda sam odlučila podijeliti sa drugima na blogu kojeg sam i napravila iz tog razloga“, kaže Ivona koja savete iz sopstvenog iskustva redovno deli i na Instagram stranici.

Ova zlatokosa crne kose nije ni slutila da će pobediti na takmičenju za najlepšu kosu BiH. Ponosna je na pobedu ali i ističe da joj za održavanje ovoliko duge kose treba mnogo vremena.

„Za pranje i sušenje kose mi treba 5 sati! Češljam se čak dva puta dnevno“, kaže nam Ivona i otkriva šta je najbolje za brži rast kose.

„Za rast kose preporučujem mješavinu kokosovog, ricinusovog i ulja smilja, a za zdrave vrhove hronogram kose, o kojem sve možete pročitati na mome blogu„, kaže Ivona koja na svom blogu piše o raznim temama, koje variraju od saveta za kosu do istinitih priča.

Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo Il’ se mome srcu učinilo?

Ivona obožava da skuplja stare stvari pa je došla na ideju da na Instagramu napravi stranicu Muzej nostalgije.

Foto: Pixabay.com

„Muzej nostalgije je moja želja da sačuvam od zaborava sve stvari sa kojima sam odrasla i koje me podsjećaju na drage ljude. Neke od njih su džezva sa tufnama, fildžani, limene kutije za kafu, kredenci, ormari od punog drveta iz fabrika koje vise ne postoje, drvene štipaljke za veš, čašice za rakiju sa šljivom, stare kuće, sat sa kukavicom…Ima mnogo toga“, otkriva nam ova mlada devojka koja ne može zamisliti dan bez kafe i to isključivo gorke bosanske.

Bakin recept za savršenu domaću kafu

Dan bez kafe je promašen dan! Pijem je ujutro čim ustanem i poslije podne“, otkriva nam Ivona kojoj je baš kafa donela prvu zaradu na Instagramu.

10 zanimljivih činjenica o kafi

„Dekoracija sa kafom me i lansirala u svijet Instagrama i donijela mi je prvu zaradu. Napisala sam i par izreka o kafi koje ljudi rado dijele“, naglašava Ivona i poziva sve da čitaju njen blog.

„Poruka kafoholičarima je da uvijek slijede svoje snove, piju kafu i uživaju uprkos svemu jer život je samo jedan. A za potpuni užitak uz kafu neka bace pogled i na moj blog jer se trudim da motivišem i ohrabrim ljude„, poručuje nam ova divna devojka.

(Kafoholicarke.rs)

2 коментара