Kafeni napici,  Recepti

Evo kako da napravite Dalgona kafu koja je osvojila Instagram

Ljubitelje domaće kafe, kafe bez šećera, kafe bez mleka, ujedinila je ova instagramična kafa! Svi su poželeli da je probaju a mi vam garantujemo da se sprema brzo, lako i da sigurno to može svako. 🙂

Ovu kafu možete praviti kao topli i kao hladni napitak, kako god želite. Ako vam se pije topla kafa onda ćete samo ugrejati mleko i ostala procedura je ista a ako želite hladan napitak dodaćete kockice leda i mleko iz frižidera. Poenta je da ugodite sebi, ne morate ići do prvog kafića već izdvojite 5 minuta i pripremite savršenu kafu po vašoj želji.

Za ovu kremastu kafu potrebna su vam SAMO 3 sastojka:

  • instant kafa
  • šećer
  • mleko
Izvor: Kafoholicarke.rs

Kako da od samo tri sastojka napravite Menta kafu kod kuće

Napomena:

U zavisnosti od veličine čaše zavisi i količina mleka. Za ovaj recept koristimo meru 2/3 čaše je mleko.

Priprema:

Sipajte u posudu 3 supene kašike šećera, 3 supene kašike kafe i 3 supene kašike tople vode (sa ovom dozom se dobija slađa kafa, ako ne volite mnogo slatku kafu možete staviti manje šećera). Uzmite mikser (brže se priprema :)) i kroz 3 do 5 minuta miksanja, dobićete kremastu smesu. Pripremite čašu u kojoj želite da poslužite svoju kafu, najpre sipajte mleko (zagrejano ili hladno po želji) a zatim kašičicom polako presipajte kremastu smesu u čašu i videćete kako savršeno stoji na površini mleka.

Izvor: Kafoholicarke.rs

Možda ne volite SLANU KAFU, ali ovo jelo će vas oboriti sa nogu

Na vrh, kao dekoraciju, možete narendati čokoladu za kuvanje ali i ne morate ništa stavljati jer ova kafa je presavršena i bez dekoracije.

Nakon što ste uživali u prizoru, kašičicom ili slamčicom promešajte kafu kako bi se pena sjedinila sa mlekom i uživajte u ukusu.

Izvor: Kafoholicarke.rs

Kafa u kornetu? Moguće je! Evo kako da je napravite

Da li ste probali ovu kafu? Pišite nam na Instagramu ili u komentarima da li želite da napravimo „nadograđenu“ verziju Dalgona kafe sa sastojcima koje volimo?

(Kafoholicarke.rs)