domaca testenina
Uz kafu

Voliš domaću kuhinju? Ovo je prava manifestacija za tebe

TC Zemun Park u Zemunu ( u Mini Mall-u) 14. i 15. marta biće domaćin manifestacije „Dani Domaće kuhinje“, koju tradicionalno organizuje Udruženje „Hrana sa naših polja“.

Ljubitelji domaće kuhinje ovu manifestaciju moći će da posete oba dana između 12 i 20 časova a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Na ovoj prolećnoj manifestaciji, ljubitelji dobrog ukusa moći će da pazare med i proizvode na bazi meda, mesne prerađevine, sireve, testenine, soseve, namaze… Organizatori su mislili i na ljubitelje dobre čašice, pa će na sajmu biti i ponude domaćih vina.

medenjaci
Foto: Dani domaće kuhinje

Pored dobre ponude za kupovinu, organizatori su pripremili i bogat zabavni program. Oba dana od 16 do 18 časova biće održane dve kreativne radionice. Mališani će uz pomoć talentovane Sanje Despotović (Aurrora Cake), šarati krofnice i medenjake sa kojima će se kasnije i zasladiti, a oni malo stariji moći će da nauče kako se pravi ručno rađena testenina. Od testa u boji praviće šarene ili jednobojne testenine uz asistenciju Jelene Đurđević, koja se bavi proizvodnjom testenina i sira „Rikotanović“.

Ova žena je čarobnica! Njena magija je najslađa na celom svetu

Najmlađi posetioci će se posebno obradovati u subotu od 18 do 19 časova jer će ih tada svojim trikovima zabavljati mađioničar Nikola Stanimirović.

dani domace kuhinje
Foto: Dani domaće kuhinje

Cilj ove manifestacije je promocija malih poljoprivrednih proizvođača hrane i pića, kao i način da pronađu svoje mesto na tržištu, zato ako volite domaće, znate gde ćete provesti vikend.

Nas dve ćemo biti tamo i jedva čekamo da razvlačimo testeninu u boji 😀 Vidimo se na Danima domaće kuhinje. 😀

(Kafoholicarke.rs/T. Gojković)