Uz kafu

Top 20 filmova koje ste vi preporučili

Pitate se kako da „utrošite“ vreme koje imate? Naš predlog je da pogledate neki dobar film. Mi obožavamo filmove i odgledale smo ih mnogo ali nas je interesovalo koji su vama omiljeni.

Predložili ste 20 filmova koje svako mora da pogleda bar jednom, neke od njih nisam gledala ali mi je drago da ću ih sada dodati na spisak onih koje planiram da pogledam.

Ovo je spisak top 20 filmova koje ste vi preporučili:

1. Breakfast at Tiffany

Film koji se zasigurno ne gleda samo jednom u životu. Klasik u kome glavnu ulogu igra Audrey Hepburn snimljen je 1961. godine. Ona svojom glumom, ženstvenošću i ljubavnom pričom nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ako niste gledali, ne čekajte više već skuvajte kafu, napravite neki slatkiš i javljajte utiske 🙂

Izvor: YouTube

2. Little Women

Ovo je noviji film, sa prikazivanjem je počeo krajem decembra 2019. godine. Moram priznati da ga nisam gledala ali ću ga zbog vaše preporuke obavezno pogledati. Da li ste ga vi gledali? Ako jeste pišite nam u komentaru ili na Instagramu vaše utiske.

Izvor: YouTube

3. Casablanca

Romantična drama čiji su likovi, dijalozi i muzika postali legendarni. Još uvek se nalazi na vrhu izbora najboljih filmova svih vremena a film je iz 1942. godine. Ako ne volite crno – bele filmove, ne obraćajte pažnju sada na to jer ovo je jedan od onih filmova koje stvarno morate pogledati.

Izvor: Youtube

4. 12 Angry Men

Još jedan u nizu klasika, film iz 1957. godine. Ovaj film nisam gledala ali s obzirom na to da je vaša preporuka rado ću to uraditi.

Izvor: Youtube

5. Once Upon a Time in America

Robert De Niro igra glavnu ulogu u ovom filmu iz 1984. godine. Priča o prijateljstvu i snovima koja se pretvara u krimi dramu. Gledala sam ga jednom, drugi put nikako da se odlučim zbog toga što traje baš dugo ali svakako je jedan od filmova koje biste trebali da dodate na listu „odgledanih“ jer kada ćete imati više slobodnog vremena nego sada?

Izvor: Youtube

U dvadesetim je ostala bez kose ali to je nije slomilo: Ovo je njena ispovest!

6. The Deer Hunter

O ovom filmu sam dosta slušala, mnogo preporuka dobila ali jednostavno nikako da se odlučim da ga odgledam. Drama i rat nisu nešto za šta se lako odlučim ali pogledaću ga 🙂

Izvor: YouTube

7. Leon

Jean Reno u ovoj sjajnoj krimi drami pokazuje da i profesionalni ubica ima srce i zna brinuti o nekome. Ako volite akciju ovo je pravi film za vas.

Izvor: YouTube

8. Mona Lisa Smile

Ne znam kako mi je „promakao“ ovaj film pa ga nisam pogledala. Ali njega gledam čim završim ovaj tekst. Pogledajte trailer možda se i vama dopadne.

Izvor: YouTube

9. Fight Club

Da li postoji neki film sa Brad Pitt-om koji mi žene nismo pogledale? 😀 Verovatno i postoji ali ovo nije jedan od njih, bar je to slučaj kod mene.

Izvor: YouTube

10. Pulp Fiction

Koliko puta vam se desilo da ste neki film gledali a naziv zaboravili? Kada sam pročitala vašu preporuku za ovaj film naziv mi nije bio čak ni poznat, međutim kada sam pogledala trailer shvatila sam da naziv možda možemo i da zaboravimo ali spoj ovakvih glumaca na jednom mestu teško.

Izvor: YouTube

11. Practical Magic

Promena žanra, priča o dve setre veštice koje glume Sandra Bullock i Nicole Kidman. One se suočavaju sa prokletstvom koje im preti da nikada ne pronađu ljubav koja će potrejati. Nije film koji me je ostavio bez teksta ali svakako ima i moju preporuku.

Izvor: YouTube

12. The Perfect Man

Romantična komedija, priča o samohranoj majci koja je želi da nađe savršenog muškarca. Na kraju joj ćerka pomaže da upozna pravu ljubav i to ni manje ni više nego čuvenog Zverku iz serije Sex and the City.

Izvor: YouTube

13. Funny Face

Još jedan klasik, sa Audrey Hepburn u glavnoj ulozi. Možda sam subjektivna ali ja bih na ovaj spisak dodala skoro sve njene filmove. Tako da se pridružujem ovoj preporuci.

Izvor: YouTube

14. Titanic

Da li postoji neko da nije gledao ovaj film? Preformulisaću pitanje… da li postoji neko ko je ovaj film gledao samo jednom? 🙂 Ja sam ga do sada gledala 3-4 puta i svaki put sam imala istu emociju.

Izvor: YouTube

Kako se jedna banana zaljubila u kafu

15. Pride & Prejudice

Ljubavna priča u kojoj se provlači pitanje da li svako može prevazići svoj ponos i predrasude? Ako vas interesuje odgovor na ovo pitanje pogledajte film.

Izvor: YouTube

16. Jane Eyre

Za ovaj film sam sada prvi put čula međutim, gledajući trailer, deluje drugačije od ostalih tako da ću ga odgledati. Da li ste vi gledali ovaj film?

Izvor: YouTube

17. Mulholland Drive

Još jedan film za koji smo dobili preporuku. Ja ću i ovaj dodati na svoj spisak a vi možete pogledati trailer i videti da li vam se dopada.

Izvor: YouTube

U pidžami i vunenim čarapama obišla sam pola sveta

18. P.S. I Love You

Šta reći za ovaj film? Ja sam ga gledala samo jednom ali mi se svaki delić urezao u pamćenje. Bez obzira na to što piše da je ovaj film komedija, drama i romansa ja sam ga preplakala. Koliko prava ljubav može biti velika i nesebična videćete u ovom filmu. Sve preporuke od srca.

Izvor: YouTube

19. The Best of Me

Kada se nakon mnogo godine u svom rodnom gradu sretnu dvoje nekadašnjih srednjoškolaca, šta se desi? To je sudbinski susret koji oživi pravu ljubav.

Izvor: YouTube

Život u zemlji čudesa

20. Me Before You

Ovaj film je na mom spisku „čekanja“ od kada je izašao, skoro pa pune četiri godine. Konačno ću imati vreme da taj spisak popunim novim a prekrižim neke stare filmove. Da li vi imate takav spisak?

Izvor: YouTube

Pitale smo vas koje pesme vam podižu raspoloženje? Evo šta ste nam rekli

Pišite nam u komentarima ili na Instagramu koje od ovih filmova ste gledali a koje planirate da pogledate? Da li postoji neki film koji biste dodali na ovaj spisak u kategoriju „obavezno pogledati bar jednom“. Ne zaboravite, ovaj spisak vi formirate 🙂

(Kafoholicarke.rs/ B. Janković)

2 коментара