Kako da

Kafa vam može pomoći da naučite kućnog ljubimca gde da ide u wc: Naučna fantastika ili realnost?!

Dobila sam psa! Sreći mojoj kraja nije bilo ali šta sada?! Ima mnogo toga da nauči, ali kojim redom, kojim tehnikama.. ipak je život sa ljubimcem u stanu drugačiji nego u kući. Srećna, jer mi se konačno ispunila dugogodišnja želja, krenula sam u istraživanje i isprobavanje metoda jednu po jednu.

Ljubav koju nam kućni ljubimci pružaju se rečima ne može opisati, to se jednostavno mora doživeti. U mom slučaju ta ljubav seže, čini mi se, od kada znam za sebe. Odrasla sam okružena kućnim ljubimcima sa kojima je igra bila interesantnija nego sa igračkama, oblačila sam ih, vozala kolicima, igrali smo se jurnjave oko kuće…

Foto: Privatna arhiva/ B. Janković

Bilo je tu i tužnih trenutaka… Kada bi ljubimac uginuo od starosti ja bih danima plakala ali bi na kraju ostalo sećanje samo na lepe trenutake koje smo proveli zajedno.

Međutim, dolaskom na studije u Beograd, ostala sam uskraćena za tu vrstu ljubavi. Moja patnja za kućim ljubimcima je godinama postajala sve veća, ali bilo je neizvodljivo da sve uskladim i brinem još o nekome. Nakon dvanaest godina neopisive želje, kada sam skoro izgubila svaku nadu da ću imati psa, desio se „sudbinski susret“, sreli smo sestru od mog sadašnjeg psa i moj muž nije ostao imun na moje neopisivo oduševljenje, nakon čega sam i dobila Hanu. Sreća, sreća radost! Šta drugo reći?!

Foto: Privatna arhiva/ B. Janković

Ona ima svoj prostor gde se igra, jede i spava ali kada je pustim da ide po celom stanu najzanimljiviji su joj bili tepisi, koje smo odmah sklonili, bar dok ne nauči za šta služi pelena i šta se na njoj radi 😀

Ako pas ili maca idu u wc tamo gde vi to ne želite (možete očistiti ali njihovo izoštreno čulo mirisa će osetiti) vratiće se ponovo na “mesto zločina”. Budite mudriji od njih i pospite talog od kafe ili mlevenu kafu na to mesto i kafa će neutralisati miris. Da li će naučiti gde treba?! Vremenom sigurno hoće ali za početak, uz pomoć osušenog taoga ili mlevene kafe ćemo ih naučiti gde ne treba. 😀

Foto: Privatna arhiva/ B. Janković

Često me sačeka ovakav prizor ali sam strpljiva i tolerantna. Kućni ljubimci su deo naših života i zato se moraju znati neka pravila. Moramo im dati vremena da odrastu (a do tada iskoristimo kafu kao keca u rukavu).

Podelite sa nama na instagramu ili u komentarima vaše iskustvo… Da li ste probali ovaj trik sa kafom?

Piling celog tela za manje od 50 dinara?! Moguće je!

(Kafoholicarke.rs/B. Janković)

Коментари су искључени на Kafa vam može pomoći da naučite kućnog ljubimca gde da ide u wc: Naučna fantastika ili realnost?!