Uz kafu

Pila sam kafu u TRUDNOĆI i zamislite šta mi se DESILO

Mnogi kažu: „Ne, nikako“! Ja kao majka dvoje dece kažem: „Da, svakako!“
Foto: Kafoholicarke.rs

Pročitah negde da stručnjaci tvrde kako će žene koje piju kafu u trudnoći roditi sitnije bebe od očekivane normalne težine. Pih! Rodila dve, što bi u staroj Jugoslaviji rekli „po pe-esu“. Jedna 3180g , druga 3380g… Kaže doktorka školski primeri! A ja sam zamislite, sram me bilo, pila kafu u trudnoći! 

Sećam se kao danas da je bilo. Saznali smo da sam trudna i muž je odmah napunio frižider zelenišem od poda do plafona. Moja prva reakcija na zdrav prokelj i kelerabu koja se smeškala iz dubine frižidera bila je povraćanje u više navrata u kupatilu. „Stavi kafu“, rekoh mu iscrpljena… Naravno da sam i nju ispovratila jer sam spadala u tip trudnica koje 3 meseca povraćaju danonoćno. Ali ljudi moji, i pored svega toga meni se moja draga kafica pila. I pila sam je! U početku ne tursku (jer mi je bila jaka zbog mučnina) ali produženi sa malo mleka je bio sasvim dovoljan da mi dan počne sa osmehom na licu.

Foto: Kafoholicarke.rs

Da se razumemo, to je trajalo samo do četvrtog meseca dok mučnine nisu prestale jer prva ljubav zaborava nema, pa sam se nakon toga vratila staroj ljubavi, turskoj kafi! Oprostila mi je ovu kratku avanturu sa produženim espresom i prijala mi je i dalje svakog jutra i naravno posle ručka. Uzivala sam u tim malim ritualima a pošto sam uživala ja, uživala je i moja beba u stomaku. I tako dočekasmo u ljubavi deveti mesec trudnoće, moja turska kafa i ja! Bez ikakvih smetnji! 

Poenta priče je: radite ono što vam prija ali nemojte preterivati! Nećete popiti deset kafa u trač partijama sa celim komšilukom ali jedna do dve kafe dnevno vas neće ubiti.

Foto: Pixabay

Da se vratimo na naslov: Da, pila sam kafu u trudnoći i zamislite, rodila sam dve zdrave i divne devijčice jer kao što rekoh, SREĆNA MAMA – SREĆNA BEBA.

(Kafoholicarke.rs/T. Gojković)

Један коментар

  • Milana

    Pre trudnoće sam bila neko kome je bilo sasvim normalno da popije po 3-4 ŠOLJE kafe. O kafi u trudnoći nisam ni razmišljala jer sam neko ko nije mogao da zamisli da prekine sa unosom ovog sjajnog napitka.
    Jednoga dana sam samo osetila da nekako ne uživam u ukusu kafe. Ispostavilo se da sam trudna. Napravila sam pauzu tokom trudnoće jer uživanje nije bilo isto kao i ranije. Naravno odmah po porođaju sam joj se vratila sa uživanjem.