Kako da

Kako da se uz pomoć kafe rešite podočnjaka

Da li ste znali da vam kafa može pomoći da se rešite oteklih i tamnih podočnjaka?!
Foto: Pixabay

Ja dok nisam uočila taj problem na svom licu o tome ništa nisam znala. U svakodnevnoj jurnjavi za unapred isplaniranim obavezama nisam provodila mnogo vremena gledajući se u ogledalo tako da nisam ni obratila pažnju na te novonastale promene. Slučajno sam za to saznala nakon jednog fotografisanja.

Taj šok ne mogu da vam opišem, u trenutku sam pomislila da su koristili „aplikaciju za starenje“ kako bi napravili neku šalu ali kada sam pogledala sve fotke shvatila sam da se u stvari moji podočnjaci šale sa mnom i to na najgori mogući način.

Foto: Pixabay

Kako da napravite piling celog tela za manje od 50 dinara?

Kako da iskoristite talog od kafe na najbolji mogući način?

Shvatila sam da nas šolja kafe „diže iz mrtvih“ i rešila da sa kafom krenem u borbu protiv podočnjaka. Ne razmišljajući zbog čega su se pojavili, da li zbog umora ili godina ali svakako sam rešila da ih se rešim :D.

Probala sam tri načina:

  1. Kafa i kokosovo ulje

Staviti jednu kašičicu kafe i par kapi kokosovog ulja, dobro izmešati i prstima naneti na područje oko očiju, masirajući od spoljašnjeg ka unutrašnjem delu oka. Nakon 10 do 15 minuta masku ukloniti tuferom ili mekanom maramicom i umiti se. Ovu masku možete stavljati nekoliko puta nedeljno.

Foto: Pixabay

2. Kafa i belance

U maloj posudi pomešajte belance i kafu, mutite viljuškom dok se smesa ne sjedini. Nakon toga smesu nanesite rukama na predeo ispod očiju (ako budete imali veću količinu možete razmazati na celo lice). Ostavite da deluje desetak minuta, u zavisnosti kojom brzinom vam se maska suši na licu (osetićete zatezanje). Uklonite i isperite vodom.

Foto: Pixabay

3. Skuvana kafa

Treći ali ne manje efikasan recept za borbu protiv podočnjaka je već skuvana kafa. Ako ne volite da pijte hladnu kafu a u žurbi ste zaboravili da je popijete nemojte je prosuti već je iskoristite na pravi način, kao “lek” za vaše podočnjake. Potopite tufer, toalet papir ili ubrus (šta god da imate u kući) u skuvanu kafu. Nakon toga ostavite da se iscedi i to stavite u zamrzivač na pet minuta. Iz zamrzivača direktno nanesite na podočnjake i držite dok se ne zagreje (desetak minuta). Dobitna kombinacija su kafa i hladnoća koji će učiniti da vaši podočnjaci nestanu.

Foto: Pixabay

Sve ove sastojke (kafu, kokosovo ulje i belance) uvek imam u kući tako da sam naizmenično kombinovala sve tri “metode”, uvela po koji sat sna više i mogu vam reći da nakon desetak dana izgledam kao da još uvek nisam prešla tridesetu. 😀

Neću odustati od ovih trikova jer su jednostavni, jeftini i ne mogu da mi štete, mogu jedino da me ulepšaju.

Ako ste probali neku od ovih maskica javite nam i tagujte @kafoholicarke na instagramu.

(Kafoholicarke.rs/ B. Janković)

Коментари су искључени на Kako da se uz pomoć kafe rešite podočnjaka