Kako da

Piling celog tela za manje od 50 dinara?! Moguće je!

Samo što smo se rešili perutanja kože nakon letovanja i pomislili gotovo je sa tim, naša koža nas je ubrzo demantovala. Sa dolaskom hladnijih dana naša koža postaje suva i pored svakodnevne nege potreban joj je češći piling. Kako rešiti ovaj problem?! Možete otići do najbliže drogerije ili do kuhinje u kojoj sigurno imate prirodne sastojke koji su vam potrebni za piling celog tela.
Foto: Pixabay

Potrebna su vam samo dva sastojka: talog od kafe i maslinovo ulje. Za koji deo tela planirate da uradite piling toliku količinu smese napravite. U osušeni talog kafe (ili mlevenu kafu) dodajte maslinovo ulje (sipajte prvo nekoliko kapi, promešajte i ponovite postupak sve dok smesa ne postane ujednačena). Ako ne iskoristite odmah svu smesu koju ste napravili možete je staviti u teglicu, držati u frižideru i po potrebi koristiti.

LICE

Na prethodno očišćeno lice nanesete deo napravljene smese i masirate malim kružnim pokretima. Nakon nekoliko minuta isperite vodom. Kafa će otkloniti mrtve ćelije sa vašeg lica i koža će izgledati svežije i zategnutije.

Foto: Pixabay

TELO

Pre tuširanja smesu utrljajte na one delove kože tela za koje hoćete da uradite piling, ostavite da deluje petnaestak minuta i isperite mlakom vodom. Nakon toga će vam koža biti mekša i sjajnija.

Foto: Pixabay

STOPALA

Pre nego što uradite piling držite stopala u toploj vodi desetak minuta (kako bi koža omekšala) a zatim utrljajte piling koji će ukloniti mrtve ćelije sa kože i stopala će biti meka i glatka.

Foto: Pixabay

Ja bih rekla: „Jeftino i lako, to kod kuće može svako“ a kako se vama čini ovaj piling za celo telo od samo dva sastojka koja sigurno svi imate u kući? Podelite sa nama u komentaru i na instagramu @kafoholicarke vaše utiske.

(Kafoholicarke.rs/B.Janković)

Коментари су искључени на Piling celog tela za manje od 50 dinara?! Moguće je!