Uz kafu

Nemate ideju za praznični poklon?! Mi imamo 10 originalnih predloga za vas

Voleli biste da kupite poklon dragoj osobi a nemate ideju ili niste u mogućnosti da izdvojite mnogo novca za to? Pogledajte naših 10 originalnih predloga za praznični poklon i sigurne smo da ćete napraviti pravi izbor!

Decembar, mesec poklona i darivanja, ali sva ta euforija i čarolija nestaje kada izgovorite: „Ne znam šta da kupim“! Da sam svaki put, kada sam čula ovu rečenicu, dobila po 10 dinara, mogla bih zvanično prestati da radim do kraja života 😀

Foto: Pixabay.com

Ovim predlozima želimo da vam olakšamo donošenje odluke i da učinimo da pažljivo odaberete savršen novogodišnji poklon.

  • Dnevnik sreće

Često zaboravljamo na stvari koje nas istinski čine sećnima! Oko sebe srećemo ljude kojima stalno nešto fali i stalno kukaju zbog ovoga ili onoga a nisu ni svesni koliko u stvari imaju razloga da budu srećni. Ovaj dnevnik je savršen poklon za sve nas ali posebno za takve osobe, koje ni same nisu svesne svoje nesvesti 😀 Ako baš takvoj osobi kupujete poklon, trk u najbližu knjižaru.

  • Praznična šolja sa slatkišima

Ovo je idealan poklon za osobu koju ne poznajete baš najbolje jer kakav god „ukus“ da ima, ovo će biti sjajno iznenađenje… mada dobar je i za sve ljubitelje slatkiša 😀 . Nakon pojedenih slatkiša, ostaje predivna praznična šolja iz koje će kafu piti sa uživanjem.

Foto: Pixabay.com
  • Greb greb MAPA SVETA

Idealan poklon za osobe koje vole da putuju ili za sve one koji bi voleli da putuju. „Greb greb“ je jer bukvalno na mapi nađete mesto gde ste bili, ogrebete i taj deo postaje vidljiv. Dobra je stimulacija i za one koji bi voleli da putuju a nikako da nađu vreme ili odvoje novac za to, ali ovaj poklon će ih naterati da požele da „ogrebu“ što više destinacija. Mapu možete naći u svim većim knjižarama ili na internetu.

  • Društvena igra

U svom okruženju imam bar četiri osobe kojima je ovo najlepši poklon ikada. Društvene igre imaju posebnu misiju, a to je spajanje ljudi. U trenutku kada igra počne, svi su maksimalno skoncentrisani jedni na druge, a mobilni telefoni su odloženi sa strane (bez obzira što živimo u vremenu kada se ni u toalet ne ide bez telefona). Dobar je poklon za sve, samo igru izaberite prema osobi koju darujete.

Foto: Pixabay.com
  • Srećka

Koliko god bilo polemike o tome da li je neko nešto ikada dobio igrajući igre na sreću ili ne, ja uvek volim ljude da iznenadim sa nekom „srećkom“. To je poklončić koji nije skup a s obzirom na to da niko ne očekuje da dobije baš to, uvek bude sjajna reakcija. E sada, ako ne dobije ništa, nije baš prijatno ali svakako je vaša namera bila najbolja 😀

  • Ljubavni lampion

Paljenje i puštanje lampiona „u nebo“ je deo azijske tradicije. Predstavlja simbol uspešnog početka i podstiče ljude da se raduju, veruju u snove i ispunjenje svojih želja. Obradujte voljenju osobu romantičnom večerom i ovim poklom i sigurno neće ostati ravnodušna. Poklon možete naručiti preko interneta ili kupiti u bilo kojoj kineskoj radnji (obratite pažnju na upozorenje o korišćenju, da ne biste u novogodišnjoj noći postali piroman 😀 ).

Foto: Pixabay.com
  • Vaučer za tretman/ spa centar

Ako mene pitate, ovo je najlepši poklon koji možete pokloniti jednoj ženskoj osobi 🙂 Postoji ceo spektar usluga, od kojih možete izabrati jednu ili ukombinovati više njih i omogućiti da osoba kojoj darujete poklon stavrno uživa u tome. Međutim, morate voditi računa gde kupujete vaučer, obavezno proverite, da ne bi osoba koju ste darivali doživela neprijatnost, u bilo kom smislu. Ja volim da dobijam ovakve poklone i rado ih darujem drugaricama a moj izbor uvek je UNNA Centar jer pored kvalitetnog tretmana, sigurna sam da će uživati i osećati se posebno. Ovaj poklon je prava stvar, ali napominjem, samo ako uzimete vaučer na proverenom mestu 🙂

Foto: Pixabay.com
  • Karte za bioskop/ pozorište/ koncert

Sjajan poklon, ali za osobu koju baš dobro poznajete i znate šta voli a šta ne! Ne želite da osobu koja obožava romantične filmove odvedete na horor 😀 Ili osobu koja voli samo narodnjake odvedete na koncert klasične muzike. Ne ne, to nikako… poenta je da „pogodite“ šta je to čime bi se ta osoba oduševila.

Foto: Pixabay.com
  • Šolja sa porukom

Ovo je sjajan poklon za sve kafoholičare, ali i za one koji to nisu. Šolja sa porukom često nam daje najveću jutarnju motivaciju. Možete napisati šta god želite toj osobi, ili šta mislite da bi je „pokrenulo“, nasmejalo… a ako želite baš ovu možete je naručiti ovde.

Foto: Kafoholicarke.rs
  • Sami napravite poklončić

Najdraži poklon ikada mi je kada vidim da je neko posvetio svoje vreme stvarajući poklon za mene. To može biti šta god… od ispletenih čarapica, napravljene kutijice za nakit, ukrašenog ogledalceta… ma šta god vam padne na pamet, pustite masti na volju onom detetu koje je još uvek negde u vama i nema greške.

Morate imati na umu da se vrednost poklona ne meri novcem koji ste na njega potrošili već poklonom pokazujete da li stvarno poznajete osobu koju darujete ili ste poklon kupili samo da biste to „skinuli sa dnevnog reda“. Razmislite o tome šta bi se toj osobi dopalo i srećno 😉

Ako vam se tekst dopao i ako želite još predloga pišite nam na Instagramu ili u komentarima.

Pogledajte 10 najlepših prazničnih fotografija

(Kafoholicarke.rs/ B. Janković)