Beograd,  Gde popiti kafu

Čarobni ukusi kafe u Kafanić baru na Vračaru

Gde popiti dobru kafu u Beogradu? Naša topla preporuka je Kafanić bar u srcu Vračara.
Foto: Kafoholicarke.rs

Tmuran jesenji dan nije mogao da mi poremeti planove. Čula sam da se na Vračaru spremaju zanimljive kafe i kao prava kafoholičarka rešila da ih sve isprobam. Knjiga je poslužila kao zaštita za frizuru. 🙂

Odmah s vrata rekoh: „Neko osveženje molim!“ I dobih ga u vidu kafe…

Foto: Kafoholicarke.rs

Pala je ljubav na prvi pogled! AFTER EIGHT kafa osim što fenomenalno izgleda, ima i čaroban ukus. Zapravo pravu rapsodiju ukusa! Prvi gutljaj – pravo osveženje mente, a već za drugi sam iskusno potopila cevčicu u čokoladu na dnu čaše i potpuno se prepustila čarima ovoh kafenog osveženja.

Toliko sam očigledno uživala u ovoj kafi, da sam čula devojku pored mene kako govori konobaru: „Mogu li da dobijem isto što i ona?“.

Ubrzo je do mene došao i kafeni specijalitet ove kuće, KAFANIĆ kafa. Napravila sam mali predah i krenula u degustaciju kafe koja će se dopasti svim ljubiteljima krem bananice.

Foto: Kafoholicarke.rs

Topljena čokolada, kafa pomešana sa krem bananicama, šlag i mnogo ljubavi u jednoj čaši. Možete degustirati sloj po sloj, što bi značilo da prvo pojedete šlag, popijete kafu sa ukusom bananica i na kraju se podobro osladite čokoladom ali moja preporuka je da krenete sa cevčicom koju ste potopili u čokoladu i da je lagano vučete ka vrhu! Tada se oseti svaki sastojak ove preukusne kafice.

E kada sam se lepo osladila i zadovoljila potrebu za slatkim, došlo je vreme da se popije i jedna prava turska, grčka, bosanska iliti domaća kafa. Kako je kome draže. 🙂

Foto: Kafoholicarke.rs

O domaćoj kafi vam ne bih mnogo pisala, za mene je ona jedna jedina. A ovde je kuvaju kao što bih je i ja spremila kod kuće. I ono što je najvažnije nama kafoholičarima, uz kafu obavezno dobijete i ratluk pa je ugođaj potpun! Juhu!

Foto: Kafoholicarke.rs

Kada sam završila degustiranje odabranih kafa, bacila sam pogled po ovom slakom lokalu ušuškanom u srcu Vračara u ulici Patrijarha Varnave 33. Čim sam zakoračila u Kafanić bar, osećala sam se kao kod kuće. Možda zbog toga što i enterijer lokala podseća na dnevnu sobu. Za svačiji ukus postoji po nešto pa tako ovde za šankom mogu uživati pivopije a mi kafoholičari više preferiramo udobne fotelje iz kojih se možemo prepustiti čarobnim ukusima kafa koje se ovde spremaju.

Foto: Kafoholicarke.rs

Ono što me je posebno oduševilo, jeste to što u ovom kafiću postoji „Zid naslednika“ na kome se kače pocepani „pelceri“ sa majica novopečenih tata koji su ovde proslavljali rođenje svojih mališana.

Foto: Kafoholicarke.rs

Zidove krase slike koje, ukoliko vam se dopadnu, možete i kupiti a izbor je poprilično veliki.

Sve u svemu, ako se nalazite u ovom kraju, svratite u Kafanić bar jer će vas tamo dočekati kao kod kuće. Ustvari i bolje! Oni će vam spremati kafu! 😉

(Kafoholicarke.rs/T.Gojković)

Коментари су искључени на Čarobni ukusi kafe u Kafanić baru na Vračaru