Povrće na pari bez aparata? Moguće je! Evo i kako
Ukoliko želite da jedete zdravije, a ne želite dodatno da trošite novac, imamo pravo rešenje za vas.
Kuvanje na pari nekada može predstavljati problem jer nema svako aparat za koji smo mislili da nam je preko potreban, kako bismo skuvali omiljeno povrće na malo zdraviji način. Za vas smo pronašle trik, kako da ovo uradite bez aparata, uz pomoć stvari koje imate u svojoj kuhinji.

Potrebno vam je:
- 4 kašike
- tanjir koji može izdržati visoku temperaturu
- poklopac.
Na dno šerpe poređaje unakrsno 4 velike kašike, zatim u šerpu sipajte malo vode. Na kašike stavite tanjir na koji ćete poređati željeno povrće. Poklopite šerpu i kuvajte desetak minuta. Ceo postupak možete videti na linku ispod.
Kao što ste videli, neće vam biti potrebni skupi aparati, dovoljno je samo ono što svako ima u svojoj kuhinji.
TRIK KOJI ĆE RODITELJI OBOŽAVATI – KAKO DA SE OLIZANA LIZALICA NE LEPI SVUDA
A evo i zašto bi trebalo da povrće kuvate na pari:
- zadržava više vitamina nego klasično kuvanje u vodi
- čuva ukus, boju i miris povrća
- povrće ostaje hrskavo.
Posetite našu Instagram i TikTok stranicu i zapratite nas za više trikova koji olakšavaju život.
(Kafoholicarke.rs)


