sargarepe recept

Evo kako da napravite ukusne šargarepe od testa

Sve što vam je potrebno jeste dobra volja i par sastojaka koje svi imamo u kući.

Potrebni sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 150 ml tople vode
  • 150 ml toplog mleka
  • 3 kašike ulja
  • jedno jaje
  • sastojci za salatu po želji (gospođica Gojković stavila je mladi luk, fetu, šunku, kačkavalj i začine)

Priprema:

U vangli pomešati sve suve sastojke (brašno, so, šećer, kvasac) a potom dodati vodu, mleko i 2 kašike ulja. Zamesiti testo, prekriti ga folijom i ostaviti da odstoji sat vremena.

Za to vreme, ako nemate gotove, napravite kalupe za šargarepe. Potrebni su vam papir i aluminijumska folija. Od papira napravite fišek i obložite ga folijom (ceo postupak u videu na početku teksta).

Recept za savršeni kokos rolat sa kafom

Nakon sat vremena, testo podeliti u loptice i rolanjem praviti u glistu 😀 koja se obmota oko fišeka. Šargarepice premazati smesom u koji ste stavili jedno jaje i kašiku ulja i peći 20 minuta na 180 stepeni.

Za to vreme napraviti salatu po želji i njome kasnije puniti šargarepe. Za kraj staviti peršun na vrh! Prijatno vam bilo!

CEO POSTUPAK PRAVLJENJA POGLEDAJTE U VIDEU NA POČETKU TEKSTA.

(Kafoholicarke.rs/T. Gojković)